Kadın çiftçiler yarışması bölge finalinde Çankırı birinci oldu

Kadın Çiftçiler Yarışıyor Yarışması'nın bölge finali <span>Yozgat</span>’ta yapıldı. Yarışmada Çankırı’dan Yurdagül Özcan birinci oldu.<br/> Galata...

Kadın Çiftçiler Yarışıyor Yarışması'nın bölge finali Yozgat’ta yapıldı. Yarışmada Çankırı’dan Yurdagül Özcan birinci oldu.
Galata Çamlık Otel'de düzenlenen yarışmaya Bilecik, Bolu, Çankırı, Çorum, Karabük, Kütahya, Kırıkkale, Uşak ve Yozgat’tan kadın çiftçiler katıldı. Yozgat Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, yarışma öncesi konuşmasında kırsal alanda kadınları iş gücü olarak görmek istemediklerini belirtti. Koçak, "Çiftçi kadınlarımızın bu tür sosyal etkinliklere katılmaları ve tarım sektöründe bilgi sahibi olmaları bizleri çok mutlu etti. Kadın Çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda kadın çiftçilerimizin performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu artırmak amacıyla 2004 yılından bu yana bu yarışmalarımız devam ediyor. Bu vesile ile yarışmacılara başarılar diliyorum." dedi.
Yarışmada 15 sorudan 13 soruya doğru cevap veren Çankırı ve Karabük’ten katılan yarışmacılar arasında birinciyi ve ikinciyi belirlemek için yedek sorular soruldu. 12 soruya doğru cevap veren Bolu, Bilecik ve Uşak’tan katılan yarışmacılara arasında da 3’üncüyü belirlemek için yedek sorular soruldu. Bu sırada jüri üyeleri yarışmacıların izleyicilerden kopya almasını önlemek ve izleyicilerle irtibatını kesmek için her yarışmacının önüne bir görevli yerleştirdi. Görevliler ceketlerini açarak yarışmacılar ile izleyiciler arasındaki irtibatı kesmeye çalıştı.
Sorulan yedek sorularda 19. soruda eşitliği bozan Çankırı’dan katılan yarışmacı Yurdagül Özcan birinci, Karabük’ten katılan yarışmacı Ayfer Atmaca ikinci, Uşak’tan katılan yarışmacı Canan Madanoğlu üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılardan birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye ise 1 TL para ödülü verildi.
Yarışmacıların ödül ve hediyelerini Yozgat Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, İl Genel Meclis Başkanı Ayhan Can, Tarım İl Müdürü Ünal Koçak verdi.
Yarışmada birinci olan yarışmacı Yurdagül Özcan, yarışmaya çok çalıştıklarını belirterek, “Biraz heyecan vardı ama sorular kolaydı, birinci geldim, aldığım 3 bin liralık hediye çekini çocuklarımın eğitiminde kullanacağım mutluyum. Bana destek olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.
İkinci olan yarışmacı Ayfer Atmaca da yarışmaya 4 aydır hazırlandığını ifade ederek, "Yedek sorularda önümüze birer görevli yerleştirilmesi beni biraz etkiled,i konsantre olamadım ve soruya doğru cevap veremedim. Yarışmacılar ile izleyiciler arasını bu şekilde değil de başka bir şeyle kapatmaları daha iyi olurdu." eleştirisinde bulundu.
Yarışma sonrası dereceye giren kadın çiftçiler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz