Kadın Çiftçiler Yarışması'nın İzmir Birincisi Ödemiş’ten Çıktı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2004 yılından bu yana yurt genelinde düzenlenen "Kadın Çiftçiler...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2004 yılından bu yana yurt genelinde düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" isimli bilgi yarışmasının İzmir ayağı Seferihisar ilçesinde yapıldı. Büyük ilgi gören yarışmada İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın eşi Berrin Kıraç, kadın çiftçileri yalnız bırakmadı. TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Makbule Kaya da türküleriyle yarışmacıların heyecanını yatıştırdı.

Açılış konuşmasını yapan İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, tarımın her safhasında kadınların büyük emeği olduğunu söyledi. Kadınların tarıma katkılarının anlatılması açısından bu tip organizasyonların önemli olduğunu belirten Güldal, hedeflerini Burdur’daki bölge finalinde birinciliği kazanmak olarak açıkladı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise kadınlar ekonomik ve toplumsal hayata katıldıkça daha huzurlu bir toplum oluşacağına inandığını söyledi.

Reklam
Reklam

TÜRKİYE FİNALİNİ KAZANAN, TOPLAM 60 BİN LİRANIN SAHİBİ OLACAK

Bu yıl 10.’su düzenlenen yarışmada, çiftçilikle uğraşan kadınlar birincilik için mücadele etti. İzmir’in 17 ilçesinden 17 kadının katıldığı yarışmada Ödemiş’ten Ruhşen Cinbal birinci, Foça’dan Elmas Geniş ikinci, Menderes’ten Aysel Teki üçüncü oldu. Dereceye girenlere, çeşitli hediyelerin yanında tam, yarım ve çeyrek altın verildi.

Kadınları sosyal bir ortamda biraraya getirmenin yanısıra modern tarım uygulamaları hakkında eğlendirerek bilgilendirmeyi amaçlayan yarışmada, il elemelerinin ardından bölge elemelerine geçilecek. Birinci Ruhşen Cinbal, 16 Mayıs 2013'te Burdur’da yapılacak bölge finalinde İzmir’i temsil edecek. Burada birincilik elde eden yarışmacı, 3 bin liralık ödülün sahibi olacak ve Türkiye finalinde yarışacak. Aydın, Manisa, Balıkesir, Muğla, Burdur, Denizli, Isparta, Antalya ve İzmir illerinin yer aldığı bölge finalinde birinci olacak kişi, Balıkesir’de düzenlenecek Türkiye finaline katılacak. Türkiye finalini kazanan kadın çiftçi ise 10 bin liralık nakit para ve 50 bin liralık proje desteğinin sahibi olacak. Ayrıca bu yıl ilk defa Türkiye finalinde yarışarak ikincilik ve üçüncülük elde eden hanımlar da 50 bin liralık proje desteğinden faydalanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz