Kadın Çiftçiler Yarıştı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2004 yılından beri her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2004 yılından beri her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 10.su Hisar Salonda düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” adlı bilgi yarışmasında Kızılpınar Köyü yarışmacılarından Özlem Zengel birinci oldu.

Kadın çiftçiler arasında kıyasıya geçen mücadelede Besni İlçesine bağlı Kızılpınar Köyü yarışmacılarından Özlem Zengel birinci olurken, Çelikhan İlçesine bağlı Aksu Köyü yarışmacılarından Dilek Korkmaz ikinci oldu. Yarışmada birinci olan Özlem Zengel’i Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş bir adet diz üstü bilgisayar ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Dereceye giren diğer yarışmacılarda çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Reklam
Reklam

Kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak, girişimcilik ruhunu aşılamak ve kapasitelerini artırmak amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 81 ilde 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi yarışmasının düzenlendiğini belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Dünya Tarım İşgücünün yüzde 40’nı kadınlar oluşturmaktadır. Tarım, ülkemiz ve ilimiz için önemli ve vazgeçilmez bir sektör olup, kadınlar da bu sektörü omuzlayan vazgeçilmez unsurlardır. Kırsal kesimde yetiştirilen tarım ürünlerinde kadınlarımızın çok büyük emeği bulunmaktadır. Kadınlarımız bugün iş yaşamında, siyasette, sanatta, eğitimde ve tarımda çok önemli görevler üstlenmiştir. Bugün burada düzenlenen bu bilgi yarışmasıyla amaç, kadınlarımızın üretimlerini göz önüne getirmek ve onları üretime teşvik etmektir. Bu yarışmaya medeni cesaret göstererek, katılan bütün yarışmacıları tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

2013 yılı Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması İl, Bölge ve Final Yarışması olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirileceğini vurgulayan Vali Demirtaş, “Bugün burada yapılacak olan yarışmanın birincisi olacak ekip, 29 Mayıs 2013 tarihinde Gümüşhane ilinde Bölge Birinciliği için yarışacaktır. Bölge yarışmasında birinci olan ekip, Türkiye Finali için yarışacaklardır. Bugün yapacağımız il birinciliği yarışmasında ilimizden 14 kadın çiftçimiz yarışacaktır” dedi.

Kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçileri birbiriyle kaynaşmaları, kendilerine güven sağlamaları, sosyal bir aktivitede bulunmaları amacıyla Kadın Çiftçiler Yarışıyor adlı bilgi yarışmasını 81 ilde düzenlendiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan ise, “81 ilde gerçekleştirilen yarışmanın Adıyaman ayağında 14 yarışmacı kadın yarışmaktadır. Öncelikle buraya gelip yarışma cesareti gösteren yarışmacı bayan kardeşlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 15 soruluk testin yarışmasına geçildi. Kıyasıya geçen yarışma sonuna kadar Besni İlçesine bağlı Kızılpınar Köyü yarışmacılarından Özlem Zengel tüm sorulara doğru cevap vererek birinci olurken, Çelikhan İlçesine bağlı Aksu Köyü yarışmacılarından Dilek Korkmaz ikinci oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: