"Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor"

Ereğli ilçesinde, "Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasının elemeleri yapıldı.

Ereğli ilçesinde, "Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasının elemeleri yapıldı.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen yarışmaya, Ereğli'ye bağlı köy, belde ve mahallelerden 33 kişi katıldı.

Yarışmada, ev ekonomisi, gıda muhafaza, arıcılık, sulama, meyvecilik, sebzecilik, süt sığırcılığı, kültür mantarı yetiştiriciliği, organik tarım, hayvancılık, ipek böcekçiliği ve tarla bilgileri konularında 15 soru soruldu. İlk elemelerde 6 kişi kendi arasında ek sorularla yarıştı. Altın sorularda ise ilk dört belirlendi.

Reklam
Reklam

Yarışmada, Çağla Doğan birinci, Fikriye İlik ikinci, Şükran Karahan üçüncü, ve Fatmagül Turan'da dördüncü oldu. Birinci olan Doğan'a kuzu hediye edilirken, dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik törende yaptığı konuşmada, Zonguldak'tan Türkiye şampiyonu çıkması durumunda Antalya'da 5 yıldızlı bir otelde misafir edeceklerini söyledi.

Kadınların yarışmaya katılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Şu anda bunu kelimelere dökmek zor bir iş. Kadınların ellerindeki her şey daha güzel oluyor ve daha bir şekil buluyor. Kimin birinci olduğu hiç önemli değil. Önemli olan medeni cesaret gösterip buraya gelmeniz. İlçelerimizde yapılan yarışmaların ardından il birincisini belirleyeceğiz ve bölge şampiyonluğuna gideceğiz. Bu yıl bölge şampiyonluğu Zonguldak'ta gerçekleştirilecek. Bu da sevindirici bir haberdir. İnşallah il olarak birinci oluruz. O zaman benim arkadaşlara verdiğim bir söz var. Tatile göndereceğim. Sizi de o zaman Antalya'da 5 yıldızlı otele göndeririz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: