Kadın cinselliğinin anahtarı: Klitoris

Kadına zevk vermek dışında başka bir amaç taşımayan klitoris hakkında ne biliyorsunuz?

Klitorisin görünmeyen kısmı

Fransız Generali Napolyon Bonaparte'ın kardeşinin torunu, Freud'çu psikanalist Marie Bonaparte, orgazm olmak için klitoris ile vajina arasındaki mesafenin daha kısa olması gerektiğini ve bu mesafenin fazla olduğu kadınların orgazm olamadıklarını öne sürüyordu.

Hatta bunu ispatlamak için kendisi de bir ameliyat geçirmişti ancak sonuç başarılı olmadı.

Neden dersiniz? Çünkü ameliyat sırasında klitorisin sadece görünen kısmı, yani dörtte biri yerinden oynatılmış ve geriye kalan bölümüyle sinir bağları da kesilmişti.

Reklam
Reklam

Oysa geride bir gövde, bacaklar, bezler, tomurcuklar gibi birçok bölüm bulunuyordu.


**Penis ve klitoris benzerliği

**

Söz konusu cinsellik olunca kadınlar ve erkekler sandığımız kadar farklı değil. Onların penisi varsa bizim de klitorisimiz var. Fark sadece görüntüde...

Anne karnında 12 haftaya kadar tüm bebeklerin genital dokusu aynıyken, daha sonra cinsiyete göre şekillenmeye başlıyor. Yani klitoris de penis de aynı malzemeden üretiliyor.

Klitorisin de tıpkı penis gibi bir başı, sünnet derisi gibi görünen örtüsü, erektil bir dokusu var ve bedenini tanıyan kadınlar bilir ki uyarıldığı zaman o da sertleşiyor, büyüyor.

Üstelik bir de avantajı var: Görünmediği için biz kadınlar "boyu mu işlevi mi?" tartışmasına girmek zorunda kalmıyoruz.


Klitoris büyüyor

Bir kadının klitorisi ergenlikten itibaren hormonların etkisiyle büyüyor. Ergenlik sona erdiğinde klitoris 1,8 kat büyümüş oluyor.

32 yaşında bir kadının klitorisi ise ergenlik öncesinin dört katı büyüklüğe ulaşıyor.

Menopozdan sonra ise kadının doğduğu gündekinin yedi katına çıkmış oluyor.

Reklam
Reklam

Dar bir bölgeden bahsettiğimiz için bu büyüme dışarıdan fark edilmiyor. Ancak ileri yaştaki kadınların seksten daha fazla sevk alabilmesinin altında bu ölçü değişikliğinin etkisinin de olduğu düşünülüyor.


Klitorisin hassasiyeti

Klitorisin üzerinde sekiz bin sinir ucu bulunuyor. Peniste ise sadece dört bin tane... Erkeklerin cinsellikten daha fazla zevk aldığı kalıbını yıkmak için bundan daha fazla kanıta ihtiyacımız var mı? Bu küçük görünümlü bölgede hissedilen zevk pelvik bölgemizdeki 15 bin diğer sinir ucunu da etkiliyor.


**Klitorisi uyarmanın ipuçları

**

**Gevşeyin

**: Eğer rahat değilseniz ve kendinizi stres altında hissediyorsanız hedefe ulaşmanız zor olabilir. Bulunduğunuz mekanın sizi huzursuz etmediğinden, tamamen yalnız ve güvende olduğunuzdan emin olun. Tabii her an yakalanma korkusu sizi tahrik etmiyorsa...


**Acele etmeyin:

** Orgazm olmak için telaş ederseniz sonuç hüsran olabilir. Eğer yeterince zaman ayırırsanız buna değeceğinden emin olabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Pozisyonunuzu bulun: Herkesinki farklı olabilir. Nasıl rahat ediyor ve daha çok uyarılıyorsanız o pozisyonu seçin.


Jel kullanın: Özellikle ıslanma sorununuz varsa bir kayganlaştırıcı jel çok daha kolay uyarılmanızı ve orgazma ulaşmanızı sağlayacak.


**Dokunun:

** Klitoral yoldan orgazm olmanın en kolay yolu ona dokunmak. Yumuşak dokunuşlarla başlayıp hızlanabilirsiniz. Partnerinizden bunu yapmasını isteyebilirsiniz. Bu aşamada hayal gücünüzü sınırlamayın; dokunuşlar her zaman elle olmak zorunda değil.

Diğer yandan cinsel birleşme sırasında klitorisinizi uyararak orgazma ulaşabilirsiniz. Bunun için yine ikinizden biri ellerini kullanabilir ya da pozisyonunuzu partnerinizin aynı zamanda klitorisinize de temas edeceği şekilde ayarlayabilirsiniz.

Kaynak: Formsante