Kadın Dayanışma'dan Cinsel Şiddet Eğitimi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, kadına cinsel şiddet konulu eğitim düzenledi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, kadına cinsel şiddet konulu eğitim düzenledi.

Cinsel Şiddete Karşı Kadın Platformu'nun hazırladığı "Cinsel Şiddetle Mücadele Eğitimi" Prof Dr. Gülten Seber tarafından, Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi'nde yapıldı. Cinsel şiddet konusunda ortak bir dil oluşturmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen eğitime, aralarında Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Jale Nur Süllü'nün de bulunduğu, Eskişehir'in farklı kurumlarından cinsel şiddet mağdurlarıyla görüşme yapan uzmanlar katıldı. Prof. Dr. Gülten Seber yaptığı konuşmada genellikle kadınların cinsel şiddete maruz kaldığını ve bu durumların ruhsal sorunlara yol açtığını, düzenlenen bu eğitimle belirlenen sorunların giderilmeye çalışılacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Eğitimini Amerika'da tamamlayan ve cinsel şiddet konusunda uzmanlaşmış klinik psikolog Dr. Leyla Welkin'in de misafir eğitmen olarak katıldığı organizasyonda cinsel istismar, cinsel şiddet ile bu durumlarla psikolojik ve hukuksal olarak baş etme yolları anlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: