Kadın Dostu Kentler Projesinde Çalışma Guruplar Belirlendi

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilciliğinin, kadın güvenliği ve kadınların erkeklerle eşit koşullardan yararlanmalarını sağlamak...

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilciliğinin, kadın güvenliği ve kadınların erkeklerle eşit koşullardan yararlanmalarını sağlamak için hayata geçirdiği “Kadın Dostu Kentler Projesi” kapsamında Adıyaman’da çeşitli guruplar oluşturuluyor.

Adıyaman’ın Kadın Dostu Kentler arasında yer almasının ardından 4. Toplantı gerçekleşti. Kadın Dostu Kentler Ortak Programı Yerel Eşitlik Eylem Planı Hazırlık Atölye çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen 4. toplantıda gruplar belirlendi. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun görevlisi ve Adıyaman Koordinatörü Miray Korkmaz ile Adıyaman Valiliğinin Proje Görevlisi Leyla Düneler, Adıyamanlı kadınlar ile toplantı yaptı.

Reklam
Reklam

Adıyaman Koordinatörü Miray Korkmaz öncülüğünde kentsel hizmetler, şiddet, sağlık, istihdam, eğitim ve siyasal yaşama katılım alanlarında 5-6 kadın belirlendi. Korkmaz, 6 ana alanda çalışma gruplarının oluşturulduğunu ve bu grupların Adıyaman’da kadın erkek eşitliğine dair bir eylem planı hazırlayacağını belirterek, belediye ve özel idarenin bütçe ayırmasıyla bu eylem planlarının hayata geçirileceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: