Kadın Emek Pazarı açıldı

Kırşehir Belediyesi'nin katkılarıyla oluşturulan Kadın Emek Pazarı düzenlenerek yeniden açıldı.

Kırşehir Belediyesi'nin katkılarıyla oluşturulan Kadın Emek Pazarı düzenlenerek yeniden açıldı.

Belediye Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin girişimleri ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin desteğiyle Kültür-Sanat Sokağı'na geçen yıl kurulan ve bu yıl çevre ve peyzaj düzenlemesi yapılan Kadın Emek Pazarı yeniden hizmete açıldı.

Açılışa Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Müslim Kılıçaslan ve davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, burada yaptığı konuşmada Kadın Emek Pazarı'nın bu yıl geçen yıla göre kendini daha geliştirmiş olarak hizmet vereceğini dile getirdi.

Kırşehirli kadınların hem sosyal ve kültürel hayata, hem ticari hayata daha fazla katkıda bulunacağına inandıklarını ifade eden Bahçeci, "Belediye olarak da bunun alt yapısını hazırlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yeni hizmete açacağımız aile yaşam merkezinde yaklaşık olarak 20 çeşit kurs açılacak. Özellikle ev kadınlarının bu kurslara katılımlarını bekliyoruz. Çünkü üreten kadınlar daha mutlu oluyor" diye konuştu.

Ahilik Haftası kutlamaları sırasında Kültür Sanat Sokağının daha canlı olacağını da sözlerine ekleyen Bahçeci, Ahi Evran Külliyesi projesi kapsamında prefabrike dükkanlar yerine kalıcı dükkanlar oluşturacaklarını, böylece Kadın Emek Pazarı'nın kış aylarında da açık kalabileceğini belirtti.

Geçen yıl açılan Kadın Emek Pazarında, kadınların ürettikleri el emeği, göz nuru ürünlerinin yanında, yiyecekler kültür-sanat ürünleri satabildikleri 20 dükkan bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: