‘kadın Girişimci Yönetici Okulu’ Eğitim Programının İlki Başladı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, “Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranı gelişmiş ülkelere...

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, “Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranı gelişmiş ülkelere göre daha düşük” dedi.

ASO, Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi

(BÜYEM) tarafından düzenlenen “Kadın Girişimci Yönetici Okulu” eğitim programının ilki başladı. ASO’da düzenlenen törende konuşan ASO Başkanı Özdebir, Türkiye'de kadınların son zamanlarda kendilerine uygulanan şiddet ile gündeme geldiğini belirtti. Türk kültürünün, anaerkil bir yapıda olduğunu ve İslam dininin de kadınlara özel bir önem atfettiğini belirten Özdebir, buna karşın günümüzde erkeklerin kadınları çok fazla işlerine karıştırmadıkları dile getirdi. Özdebir, “Eğer biz dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisinde yer alacaksak nüfusumuzun yarısını temsil eden kadınlarımızın da gerekli azim ve gayret içerisinde olması lazım. Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranı gelişmiş ülkelere göre daha düşük” dedi.

Reklam
Reklam

Her başarılı erkeğin arkasında mutlaka başarılı bir kadın olduğunu söyleyen Özdebir, eğitimin başarılı geçmesi dileğinde bulunduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: