İlker AKTAŞ/SAMSUN, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Ödül töreni öncesinde konuşan Garanti Bankası Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Barbaros Gedikli, "Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’yle 2012 yılında başlattığımız Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle, 13 ilde bin 500’ü aşkın kadın girişimciye ücretsiz eğitim verdik. Kadınların mesleki donanımını ve iş hayatındaki varlığını güçlendirmeyi, kalıcı ve sürdürülebilir kılmayı hedefledik. Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun Samsun mezunları, Boğaziçi Üniversitesi’nin akademisyenlerinden 1 ay boyunca eğitim aldı. Kurumsallaşma, inovasyon, sürdürülebilir şirket yönetimi ve müşteri ilişkileri alanlarında kendisini ve işini geliştirecek yeni, faydalı bilgiler edindi. Eğitime katılan kadınların öğrendiği bilgilerle, önce ilinin sonra da Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunacağına eminim. Buradaki arkadaşlıkların profesyonel iş ilişkisine, üretilen yeni fikirlerin ise iş fırsatlarına dönüşeceğine inanıyorum. Eğitime katılarak sertifika almaya hak kazanan tüm kadın girişimcilerimizi, inançları, heyecanları ve cesaretleri için gönülden kutluyorum" dedi.
Kadın girişimcilerin eğitimler sırasında elde ettikleri deneyim ve bilgilerle işlerinde daha başarılı olacaklarına inandıklarını ifade eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Bülbül, "Odamızın koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu, girişimcilik konusunda farkındalığı artırmak ve özendirmek amacıyla 'Adam Olacak Çocuk' ve 'İş’te Ben' gibi değerli çalışmalar yapıyor. Bu yönde yapılan bir diğer önemli faaliyetimiz ise bugün sertifika töreni için buluştuğumuz Kadın Girişimci Yönetici Okulu eğitim programıdır. Sertifika almaya hak kazanan tüm bayanları kutluyorum” diye konuştu.
TOBB Samsun İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Gülay Atik ise, "Kadınların girişimcilik ruhuyla adım attığı ticaret hayatında sadece alışveriş ya da üretim olmadığını, hayal edemediğimiz, planlayamadığımız çok çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Ülkemizde uygulanan akademik eğitimde, gerçek hayatta gerekli olan yöneticilik altyapısı için yeterli bilgi birikimine ulaşılamıyor. Güçlü ve sağlam işletmelerin oluşması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için ise donanımlı olmak gerekiyor. Kadın girişimci olarak iş hukuku, muhasebe, mevzuat, çözüm süreçleri gibi birçok konuda bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Dolayısıyla yönetici okulunda, eğitim ve bilgi paylaşımının yanı sıra kişisel gelişimimiz için uygun ortam da sağlandı" dedi.
Konuşmaların ardından eğitimlere katılan 72 kişiden 56'sına sertifikaları verildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz