Kadın Girişimciden Örnek Davranış

Kırıkkale'de girişimcilik kredisi ile kurduğu temizlik şirketinde eşinden boşanmış ya da maddi durumu iyi olmayan...

Kırıkkale'de girişimcilik kredisi ile kurduğu temizlik şirketinde eşinden boşanmış ya da maddi durumu iyi olmayan kadınlara iş istihdamı sağlayan Nurcan Yağlı isimli kadın girişimci, tek arzusu ve hedefinin kadınlara daha mutlu ve huzurlu yaşam şartı oluşturmak olduğunu söyledi.

Günümüzde onlarca kadının eşinden şiddet gördüğünü yada çeşitli sebeplerden dolayı darp edildiğini ifade eden Nurcan Yağlı isimli kadın girişimci, kadınlara destek olmak amacıyla iş kurduğunu söyledi.

Kurduğu temizlik şirketinde gazetecilere açıklamada bulunan Yağlı, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında, gelişmesinde ve bugünlere gelmesinde Türk kadının büyük katkısı vardır. Devletimizin desteği ile Türkiye'nin yanı sıra Kırıkkale'de de kadın girişimci sayısı hızla artmaktadır. Bu bağlamda aldığım girişimcilik kredisi ile kurduğum temizlik şirketinde, eşinden boşanmış yada şiddet gören kadınları bir araya getirerek, onların neleri başarabileceklerini anlattık ve şuanda 35 kadın ile birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Onların mutluluğu bana heyecan veriyor. İş yerimin kurulmasında emeği geçenlere binlerce defa teşekkür etsek azdır, diye düşünüyorum. Şiddetin ve yoksulluğun olduğu yerde mutluluk olmaz. Kadınlarımızın mutlu ve huzurlu olmaları, ev ekonomilerine katkı sağlamaları ve çocuklarına iyi bir gelecek bırakmaları için çalışacağız. Kadınlara verilecek destek, ailelerin daha mutlu bir gelecek inşa etmelerini sağlanacaktır. Bu anlamda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin’e kadınlara verdiği cesaretten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: