Kadın Girişimciler Çanakkale’de Buluştu

Garanti Bankası ve KAGİDER,23. Kadın Girişimci buluşmasını Çanakkale’de gerçekleştirdi.Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin...

Garanti Bankası ve KAGİDER,23. Kadın Girişimci buluşmasını Çanakkale’de gerçekleştirdi.

Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER), 2008’den bu yana düzenlediği “Kadın Girişimci Buluşmaları” Türkiye’yi dolaşmaya devam ediyor. Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere ve KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Sevim Güral’ın yanı sıra başarılı profesyonellerin katıldığı 23. Kadın Girişimci Buluşması, Çanakkale’de gerçekleştirildi. İlk bölümünde, finansmana erişim, pazarlama ve satış konularının ele alındığı toplantının ikinci bölümünde değişen dünya düzeninde girişimcilik üzerine konuşuldu, internet ortamında iş modelleri ve dijital pazarlama konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Açılışta söz alan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Ekonominin nabzını yakından tutan bir finans şirketi olarak, kadın girişimciliğinin artmasıyla, üretime katılan kadın sayısının çoğalmasıyla, ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişiminin ivme kazanacağına,toplumun daha hızlı ilerleyeceğine inanıyoruz. Ancak ülkemizdeki toplumsal yapı nedeniyle, eğitim ve iş hayatı gibi pek çok alanda kadınlara erkeklerden daha az fırsat sunuluyor. TÜİK tarafından yayınlanan Aralık 2012 araştırma sonuçlarına göre, erkeklerin işgücüne katılım oranı %70,9 iken kadınlarda bu oranın %29,6 seviyesinde bulunuyor. Dünya Ekonomik Forumu 2012 Küresel Cinsiyet Uçurumu raporuna göre ise Türkiye, dünya nüfusunun %90’ını temsil eden 135 ülke arasında, ekonomik katılım ve fırsat kategorisinde 129., tüm kategoriler toplamında 124. sırada yer alıyor. Biz Türkiye’nin, bu rakamları çok daha yukarıya çekebilecek potansiyele sahip olduğuna içtenlikle inanıyoruz. Bu inançla 2006 yılında, Türkiye’de girişimci kadınları daha iyi anlamaya çalışan ilk özel banka olarak yola çıktığımızdan bu yana, kadın girişimcilerimize her anlamda omuz veriyor, onların iş yaşamında daha etkin bir şekilde yer alması için çalışmaya devam ediyoruz. Onlara bir yandan finansman desteği sunarken, diğer yandan bilgi birikimlerini artıracakları, cesaret kazanacakları ve seslerini daha fazla duyuracakları platformlar sağlıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Sevim Güral ise “KAGİDER olarak biz, gerek girişimci gerek çalışan olarak kadınların ülke ekonomimizin önemli bir parçası olduğuna inanıyoruz. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların işgücü ve istihdamda eşit oranda temsil edilmediğini görüyoruz. Ekonomide kadın varlığının artması için çabalıyoruz. Girişimciliğin hem ekonomide kadın erkek eşitliği anlayışını yaymak hem de kadın istihdamını artırmak için önemli bir çözüm olduğuna inanıyoruz. Kadın girişimcilerin başarısıyla kadının ekonomiye katılımına yönelik toplumsal algının daha çabuk dönüşeceğini savunuyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: