Kadın Girişimciler Projesi İçin İstanbul’dan Erzincan’a Pedal Çeviriyorlar

Koç Üniversitesi KU Global Aid kulübü öğrencileri, mikro-finans projesine destek vermek için İstanbul’dan Erzincan’a pedal...

Koç Üniversitesi KU Global Aid kulübü öğrencileri, mikro-finans projesine destek vermek için İstanbul’dan Erzincan’a pedal çeviriyor.

Günde ortalama 100 kilometre yol katlederek Erzincan’a ulaşmayı planlayan bisikletçiler, Kadın Girişimciler Projesi'ne katılmayı hedefliyor.

Suşehri’nde mola veren Koç Üniversitesi KU Global Aid Kulübü üyesi bisikletçi genç öğrenciler adına açıklama yapan Cem Üyük, “4 Nisan-14 Nisan 2013 tarihleri arasında 8 bisikletçi İstanbul’dan Erzincan’a pedal çevirmeye başladık. Ekibimiz yol boyunca yerel liselerde durduk ve hikayemizi lise öğrencileriyle paylaştık. Günde ortalama 100 kilometre yol katederek 10 gün olarak planladığımız programda Erzincan’a varmayı ve burada Koç Üniversitesi çıkışlı yardım kuruluşu KU GlobalAid’in sürdürdüğü Erzincan Kadın Girişimciler Projesi’ne katılmayı hedefliyoruz. KU GlobalAid’in Erzincan Kadın Girişimciler Projesi; iş yönetimi, ekonomik büyüme, risk kontrolü ve kadının önemi gibi konulardaki eğitimlerle projenin parçası olan kadın girişimcileri destekleyecek. Bu eğitimler, kadın girişimcilere projelerini geliştirme ve devamlılığını sağlama konularında gerekli becerileri vermeyi hedefleyecek. Bisiklet turunun birinci hedefi Erzincan’daki bu KU GlobalAid projesine yol boyunca medya aracılıyla dikkat çekmek. Ekibin bir diğer hedefi ise yol üzerindeki duraklarında halkla ve özellikle de gençlerle tanışıp sosyal ve ekonomik eşitlik mesajını onlarla paylaşmak olacak. Profesyonel olmayan bisikletçi arkadaşlarımızla yol güzergahımızda çok zor şartlarda karşılaştık ancak durduğumuz il ve ilçelerdeki belediye başkanları bizlere çok yardımcı oldular. Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel de bizlerle yakından ilgilendi” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: