Kadın Girişimcilerden Aydın Sanayi Odası’na Ziyaret

Aydın Girişimci Kadınlar Derneği Başkan Esin Türker ve yöneticileri Seval Pekgüzel ve Selda Aatay, Aydın...

Aydın Girişimci Kadınlar Derneği Başkan Esin Türker ve yöneticileri Seval Pekgüzel ve Selda Aatay, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel’i ziyaret etti.

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Türker, Dernek olarak amaçlarının kadınların artık yemek yapan veya mutfakta çalışan veya çalışabilir birey olarak kanıksanmış durumunun sona ermesi olduğunu söyledi. Kadının her sektörde çalışabileceği ve imkan verildiğinde de başarılı olabileceğini göstermek istediklerini belirten Türker, “Özellikle üniversite son sınıftaki bayan öğrencilere girişimcilik konusunda kurslar vererek KOSGEB desteklerinden faydalanmalarını sağlamak ve en az 9 kadın girişimciyi her yıl iş dünyasında saygın bir yer edinmesine katkı sağlamak istiyoruz. Bu kapsamda derneğimize 46 başvuru yapıldı ve farklı işlerde meşgul iş sahibi başarılı 30 dernek üyemizin tecrübeleri ile amaçlarına ulaşacaklar. 01-04 Aralık 2012 tarihleri arasında Recep Yazıcıoğlu Kongre Merkezinde kuracağımız Elişi Çarşısına tüm ilgilileri davet ettik” dedi.

Reklam
Reklam

Aydın Girişimci Kadınlar Derneği yöneticilerini çalışmalarından dolayı tebrik edem AYSO Meclis Başkanı Pekgüzel de, “İlimizde 2011 adrese dayalı nüfus sayımına göre toplam 999 bin 163 kişi yaşıyor. Bu kişilerden 499 bin 194’ü erkek, 499 bin 969’u da kadın olduğunu düşünürsek, binde birinin bile yani yaklaşık 500 kadının düzenli bir işe girmesi veya iş sahibi olması ilimiz ekonomisine katkısı ve sağladığı katma değer çok büyük olacaktır. Böyle bir potansiyel de ilimiz için bir avantajdır. Yeter ki bu etkinlikler ve tanıtımlar iyi yapılsın. Yeni dünya düzeninde kadınlarımızın pasif durumdan aktif duruma getirilmesi ve ekonomiye kazandırılması çok önemlidir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: