Kadın Girişimciliği Sempozyumu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Sivil anayasaya kadın bakış açısı ile bakıp her...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Sivil anayasaya kadın bakış açısı ile bakıp her bir maddeyi kadın gözüyle oluşturduğumuzda bugün modern ve çağdaş dünyayı kadın bakış açısıyla buluşturmuş olacağız” dedi.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı(TEPAV) tarafından TOBB ETÜ Üniversitesi’nde düzenlenen Kadın Girişimciliği Sempozyumu’na Bakan Şahin’in yanı sıra ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de katıldı. Sempozyumda bir konuşma yapan Bakan Şahin, eğitim ve sağlıkta verilen destekle birçok sorunun aşıldığını söyledi. Anayasa çalışmalarına da değinen Şahin, “Sivil anayasaya kadın bakış açısı ile bakıp her bir maddeyi kadın gözüyle oluşturduğumuzda bugün modern dünyayı, çağdaş dünyayı kadın bakış açısıyla buluşturmuş olacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Bugün Türkiye’nin birçok konuda AB standartlarını yakaladığını belirten Şahin, “Anne ve çocuk ölümlerinde AB standartlarındayız. OECD ülkelerinde ilk sıralardayız” diye konuştu.

Kadınların ilk girişimde başarısız olduktan sonra özgüvenlerini yitirdiğini ifade eden Bakan Şahin, kadınlara her yönde destek verilerek bunun kırılması gerektiğini ifade etti. Bunu ‘cam tavan’ olarak nitelendiren Bakan Şahin, “Cam tavanları kırmamız için fırsat eşitliği sağlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Anne olmak ile kariyer yapmanın birbirinin alternatifi olmadığını belirten Şahin, bu konuda çocuk bakımı ve kreş desteğinin önemine işaret etti. Bu konuda çalışmaların hızla devam ettiğini bildiren Bakan Şahin, özel sektörde kadın yöneticilerin daha aktif rol alması için çalışma yaptıklarını da söyledi. Kadının her alanda aktif olmasının toplum ve çocukların geleceği açısından önemli olduğunu ifade eden Bakan Şahin, erkeklerin zihinsel dönüşümünün, toplumun algısının değişmesi gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin genetiğinin de girişimciliğe yatkın olduğunu ifade eden Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 hedefi olarak Türkiye’nin ilk 10 ekonomisi arasına gireceğine ilişkin sözlerini anımsattı.

Sempozyumda konuşan ABD Büyükelçisi Ricciardone ise, Obama’nın ilk başkan seçildikten sonra ilk yurtdışı ziyaretini müttefiki Türkiye’ye yaptığını anımsattı. Ricciardone, dışarıdan bakıldığında bölgenin çatışma, şiddet ve aşırıcılığın kaynağı olarak görüldüğünü ancak Türkiye’de yaşayan ABD’lilerin Türkiye’yi bölgenin umudu, dinamizmi olarak gördüğünü ifade etti. Ricciardone, konuşmasının sonunda Türkçe olarak Atatürk’ün “Dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir” sözlerini hatırlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz