Kadın Hakları Için Yürüyüş Yaptılar

Dünya Kadınlar Günü'nde Antalya’da Cumhuriyet Halk Partili (CHP) kadınlar TRT kavşağından Yavuz Özcan Parkı’na kadar...

Dünya Kadınlar Günü'nde Antalya’da Cumhuriyet Halk Partili (CHP) kadınlar TRT kavşağından Yavuz Özcan Parkı’na kadar yürüyüş yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK), Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği, Alevi Kültür ve Yardımlaşma Derneği gibi birçok sivil toplum kuruluşunun da Aydın Kanza Parkı’nda katıldığı yürüyüş Yavuz Özcan Parkı önünde son buldu. Yürüyüş yapan kadınlar, sloganlar atarak alana geldi. Yaklaşık bin kişinin toplandığı alanda sivil toplum örgütlerinin temsilcileri konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

CHP Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, her kadının emekçi olduğunu söyledi. KESK adına konuşan Birgül Yiğit Kabaklı ise kadına verilen eğitimin yetersiz olduğunu, parasız eğitim sisteminin getirilmesi gerektiğini ifade etti. Savaş politikalarının kadınlara olumsuz yansıdığını belirten Kabaklı, “Savaş kadınları yoksullaştırmakta, şiddeti artırmaktadır. Buradan hareketle tüm savaşlarda mağdurun kadınlar olduğunu bilerek bir kez daha barış diyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: