Kadın intiharlarını araştırmak için özel ekip kuruluyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, artan kadın intiharlarını araştırmak üzere özel bir ekibin...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, artan kadın intiharlarını araştırmak üzere özel bir ekibin kurulacağını açıkladı. Bakan Şahin, özel ekibin araştırmasında üniversitelerden de destek alınacağını söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bölge valilerini kadın intiharlarının en fazla arttığı Şanlıurfa'da topladı. El-Ruha Oteli'de kahvaltı sonrasındaki toplantının açılış konuşmasını Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç yaptı. Türkiye'nin sosyal devlet olma özelliğini hatırlatan Vali Güvenç, toplantının ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Ardından Bakan Şahin, bakanlığın vizyonu hakkında kısa bilgi verdi.
AK Parti iktidarının yola çıkarken 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' misyonu ile hareket ettiğini kaydeden Fatma Şahin, toplumun yaşlısı-genci, sağlıklısı- engellisi olmak üzere toplumun tüm kesimini kuşatmayan bir anlayışla toplumsal hukuk ve barışın sağlanamayacağına vurgu yaptı.
Şahin, daha güçlü ve daha özgür bir Türkiye'nin en önemli anahtaranın sosyal devlet olma ve sosyal adaleti sağlamak olduğunu dile getirdi. Hükümet döneminde kızların okullaştırılması ile ilgili büyük gelişmeler sağlandığına dikkat çeken Şahin, "Bugün sevinerek söyleyebilirim ki özellikle Şanlıurfa gibi çok büyük sorunlar yaşamış, hala da kısmen yaşayan bir şehirde olduğumuz için kız çocukların okullaştırılmasında erkek çocuklarla 0.5 puana düşmüş bir Türkiye fotoğrafı ile karşı karşıyayız. Bunun için ciddi çalışmalar yapıldı, kampanyalar düzenlendi. Aileler üzerindeki yük azaltıldı. Son olarak taşımalı eğitimde taşıma ücreti Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nca üstlenilerek yoksul öğrencinin eğitim önündeki birçok pozitif ayrımcılık hayata geçirildi." dedi.

Reklam
Reklam

HAK ARAMA MÜCADELESİ SEVİNDİRİCİ
Bakan Şahin'e Sivas'ta ailesi tarafından okula gönderilmeyen bir öğrencinin polisten destek istemesi hatırlatıldı. Bakan Şahin, gelişmeyi çok sevindirici bir gelişme olarak değerlendirdi. Çocukların hak arama mücadelesinde ve kendi yaşamı ile ilgili karar alma mücadelesinde güçlendiğini ifade eden Şahin, "Çocuğun bu şekilde hak mücadelesi vermesini çok anlamlı buluyorum. Çocuğunu okula göndermeyen ailelere de örnek olsun ve çocuklar mücadelesine devam etsin diyorum." şeklinde konuştu.

İNTİHARLAR ARAŞTIRILACAK
Başta Şanlıurfa olmak üzere son dönemde kadın intiharlarının arttığına dikkat çeken Şahin, intiharlar için bazı çalışmalar yaptığını, ancak bunların yetersiz kaldığını söyledi. Yapılan çalışmaların sonuçları üzerinde durulduğunu ve raporların dikkatle incelediğini anlatan Şahin, "Geçenlerde de bir çalışma yaptık. Raporlarını inceledim. Ancak şimdi yeni özel bir ekip kurarak araştırmamızı yapacağız. Bu araştırmada üniversitelerden de destek alacağız." açıklamasını yaptı.
Sosyal restorasyon toplantısına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Batman Valisi Ahmet Turhan, Siirt Valisi Musa Çolak, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kadın ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahteroğlulları, Kadın ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, Kadın ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürü Aziz Yıldırım, Kalkınma Bankası Genel Müdürü Yılmaz Tuna, DPT Daire Başkanı Yusuf Yüksel, Şanlıurfa Vali Yardımcıları Bahri Tiryaki, Ramazan Seçilmiş, Soner Zeybek ve Belediye Başkan Yardımcısı Habip Arslan katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz