Kadın İstihdamı Toplantısı Yapıldı

Gaziantep’te kadın istihdamını arttırmaya yönelik toplantı yapıldı.Gaziantep Valisi Erdal Ata başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan...

Gaziantep’te kadın istihdamını arttırmaya yönelik toplantı yapıldı.

Gaziantep Valisi Erdal Ata başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Çalışma ve İşkurumu İl Müdürü Siraç Ekin, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Bulduk, İletişim Uzmanı Emel Esen Altun ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Ata, kadınların istihdama kazandırılması gerektiğini söyleyerek, "Türkiye’nin aslında önemli sorunlarından bir tanesi nüfusumuzun yarısını kadınlarımız teşkil etmesine rağmen maalesef istihdam edilenlerin oranına baktığımız zaman yüzde 50’ye yakın olmadığını ve bu rakamların çok çok altında olduğunu görüyoruz. Toplam çalışan sayısı 119 bin, erkek çalışan sayısı 104 bin, kadın çalışan sayısı ise 14 bin 565’tir. Kadınlar erkeklerin yaklaşık yüzde 14’ü kadar çalışıyorlar. Nüfusumuzun 1 milyon 753 bin olduğunu kabul edersek, bu çalışan kadın oranlarının ne kadar düşük olduğunu çok rahatlıkla görebiliriz" dedi.

Reklam
Reklam

Vali Ata, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölgemize baktığımız zaman yani Gaziantep, Adıyaman ve Kilis bölgesinde toplam çalışan sayısı 581 bin, erkek çalışan sayısı 480 bin, kadın çalışan sayısı ise 101 bindir. Bu rakamlarında oldukça düşük olduğunu görmekteyiz. Yıllardır idarecilik yapmış biri olarak şunu gördüm, gerek ilköğretim gerek orta öğretim okullarında yapılan tüm yarışmalarda dereceye giren öğrencilerden 10’da 9’unda kız öğrenciler yer almaktadır. Bu kadar başarılı bir kitlenin çalışma hayatından uzak tutulması, ülke ekonomisi için çok büyük bir kayıptır."

Kadın istihdamını arttırmaya yönelik bir takım girişimlerde bulunduklarını belirten Siraç Ekin, "Valimiz Erdal Ata başkanlığında gerçekleşen İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda, kurul kararında kadın istihdamının sayısal verilerini arttırmak ve işgücüne dahil etmek için kadın istihdamına yönelik projelerin üretilmesi hedeflenmektedir. Kadın istihdamına ilişkin teknik destek projesi kapsamında Gaziantep, Çorum, Erzurum, Şanlıurfa ve Rize pilot il olarak belirlenmiştir. Kadına yönelik istihdamın arttırılmasını sağlamak için birçok proje üreterek kadınların iş sahasına kazandırılmasını sağladık. Bu çalışmalarımızı daha da ilerleterek kadın istihdamını üst seviyelere çıkartmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kadına yönelik istihdamın arttırılması için yapılan çalışmalara destek vermek için toplantıya Ankara'dan katıldığını belirten İletişim Uzmanı Emel Esen Altun, çeşitli projeler ürettiklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan uzmanlar, konuyla ilgili sunum yaptılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz