"Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu" Projesi

ÇORUM (A.A) - "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu" projesinin teknik destek programı Çorum'da başladı.

ÇORUM (A.A) - "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu" projesinin teknik destek programı Çorum'da başladı.

Programın tanıtılması amacıyla Anitta Otel'de basın toplantısı düzenlendi.

Burada konuşan İŞKUR Çorum İl Müdürlüğü İş Danışmanı Mustafa Ceylan, kadınların İŞKUR'un olanaklarından habersiz olduğunu ve İŞKUR'a başvurmadıklarını söyledi.

Kadınlara ulaşmak için çeşitli yöntemlere başvurduklarını belirten Ceylan, "Yeri geldiğinde uzak bir ilçemizin bir köyüne gidiyoruz ya da evde bakmakla yükümlü olduğu birisi olduğu için kadınların evlerine gidiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Operasyonun iletişim uzmanlığını yapan Emel Esen Altun ise operasyonun bir şemsiye proje olduğunu, amaçlarının kadınları kendilerine sunulan iş imkanlarından haberdar etmek olduğunu kaydetti.

10 bin kadının proje kapsamında eğitim aldığını anlatan Altun, hibe desteklerinden yararlanan bazı kadınların mikrokrediyle kendi işlerini kurduklarını, bazılarının ise ev eksenli çalışmayı tercih ettiklerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: