Kadın Kaymakam'dan Hemcinsleri Için Örnek Proje

Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, hazırladığı "A'dan Z'ye Kadın Kadına-Mutlu Kadın Mutlu Aile" projesi kapsamında, tamamı kadınlardan oluşan ekibiyle köy ve

Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, hazırladığı "A'dan Z'ye Kadın Kadına-Mutlu Kadın Mutlu Aile" projesi kapsamında, tamamı kadınlardan oluşan ekibiyle köy ve beldelerdeki kadınlarla bir araya gelip onların sorunlarına çözüm üretiyor.

Yaklaşık 8 ay önce başlatılan proje kapsamında, Ürgüp ilçe merkezi ile bağlı belde ve köylerde yaşayan yaklaşık 5 bin kadınla birebir görüşüldü ve çeşitli toplantılar düzenlendi.

Köy ve beldelerde yaşayan kadınların sorunlarını ve isteklerini dinleyen Kaymakam Yılmaz başkanlığındaki tamamı kadınlardan oluşan proje ekibi, daha sonra isteklere cevap verebilmek ve sorunları çözebilmek için çalışmalar gerçekleştiriyor.

Reklam
Reklam

Kaymakam Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ürgüp Kaymakamlığı olarak bu projeyi başlatırken, toplumun temelinin, mihenk taşının güçlü aile yapısı olduğunun bilincinde olduklarını ve aile içerisinde de kadına önemli sorumluluklar düştüğünü bildiklerini anlattı.

Kadını güçlendirip, bilinçlendirip, pek çok konuda bilgi sahibi yapıp, sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif rol almasını sağlayarak aileyi de güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Yılmaz, "Kadınımızı mutlu ederek aileyi de mutlu edeceğiz. Ailenin kurulmasından devamındaki her aşamasında bilinçli bir aile kurulsun, mutlu bir şekilde devam etsin, gerek erkek gerekse kadın omuz omuza bu aileyi iyi bir şekilde, mutlu bir şekilde idame etsin. Çünkü mutlu insanlar, mutlu ailelerde yetişir. En önemlisi de çocuklarımızın mutlu ailelerde yetişmesini amaçladık" dedi.

-400 kadın okuma-yazma öğrendi

Uzman, alanında bilgili kadınlardan oluşan bir ekip kurduklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"İçerisinde hukukçusu, doktoru, öğretmeni, psikoloğu, vaizi, pek çok kişi var. Tüm köy ve beldelerimizi, ilçe merkezimizi dolaşıyoruz. Kadınlarımızla toplantılar gerçekleştiriyoruz. Onların sorun ve taleplerini yerinde dinliyoruz, beraber çözüm üretiyoruz. Proje ekibi tarafından pek çok sorunun takibi yapılıyor. Bu doğrultuda da kadınlarımızla bir araya geliyoruz. A'dan Z'ye her konuda kadınlarımızla konuşuyoruz, onları bilgilendiriyoruz. Bu sayede de onlara başta okuma-yazma olmak üzere meslek edindirme kursları açıyoruz. Bu proje ile 400'ün üzerinde kadınımıza okuma-yazma kursu açtık. Onları okur-yazar hale getirdik. Anne-baba eğitim kurslarını önemsiyoruz. 24 tane kurs açtık, 400'ün üzerinde anne ve babanın bu kurslara katılımını sağladık. Açtığımız meslek kurslarında İŞKUR'un desteğiyle yaklaşık 70 kadınımız pekmez yapımı, arıcılık, seracılık eğitimi aldılar. Bunun neticesinde 25 ailemize 5'er adet arılı kovan dağıtımı gerçekleştirdik. Bu sayede onlar da aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar."

Reklam
Reklam

-12 köye çocuk oyun parkı yapıldı

Kaymakam Yılmaz, özellikle köyde yaşayan kadınların çocuklarına oyun ortamları talep ettiklerini dile getirerek, "12 köyümüze çocuk parkı ve oyun alanı kurduk. Bu talepler doğrultusunda yeni projeler, yeni atılımlar gerçekleştiriyoruz. Sadece kadınlara değil erkeklere yönelik de özellikle mutlu evlilik, aile içi iletişim konusunda bilgilendirici seminerler, konferanslar gerçekleştirdik. İki binin üzerinde vatandaşımız bu toplantılara katıldı. Erkeğe ve kadına mesaj veriyoruz. Bizler, ailenin mutlu bir şekilde kurulması, mutlu bir şekilde idamesinden yanayız. Bu konuda üzerimize düşen her türlü sosyal sorumluluğa imza atmayı düşünüyoruz. Beş binin üzerinde kadınımıza ulaştık. Gerçekten Ürgüp'ün geneline sirayet eden bir proje yapıyoruz" diye konuştu.

Sekiz ayda tüm köy ve beldelerde toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten Yılmaz, projenin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ve şu anda ikinci tur toplantılara başladıklarını sözlerine ekledi.

Başdere beldesinde yaşayan Ayşe Aygün de, proje kapsamında açılan arıcılık kursuna katıldığını ve daha sonra hibe olarak 5 kovan arı aldıklarını anlatarak, bu yıl ilk üretimlerini yaptıklarını, kendilerine ve akrabalarımıza yetecek kadar bal aldıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

56 yaşındaki Fatma Servet Ünlü de, okuma yazma kursuna katıldığını dile getirerek, "Allah'a çok şükür çok şey öğrenmedim. Babam göndermemişti okula, 56 yaşında okuma-yazma öğrendim. Geçenlerde hastaneye gittiğimde oradaki yazıları okudum, çok memnum oldum. Kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: