Kadın Kılığına Girerek Eşini Öldüren Koca Adliyeye Çıkarıldı

Kayseri’de polisi atlatmak için kadın kılığına girip mahkeme kararıyla uzaklaştırıldığı evine giderek eşi Cafiye Kaya’yı...

Kayseri’de polisi atlatmak için kadın kılığına girip mahkeme kararıyla uzaklaştırıldığı evine giderek eşi Cafiye Kaya’yı öldüren koca Rafet Kaya adliyeye çıkarıldı. Eşi Cafiye Kaya'nın cenazesi ise Hunat Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

Dün olayın hemen ardından yakalanan ve emniyette ifadesi alınan şahıs, geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye getirildi. Gazetecilerin “Pişman mısınız?” şeklindeki soruna Rafet Kaya, “Size ne?” diye cevap verdi.

İşçi emeklisi olan 55 yaşındaki Rafet Kaya, eşi Cafiye Kaya (51) ile şiddetli geçimsizlik nedeniyle sık tartışmaya başladı. Geçen haziran ayında Cafiye Kaya’nın şikâyeti üzerine boşanma davası açıldı. Cafiye Kaya, eşinin devam eden şiddetine karşı mahkemeye başvurup evden uzaklaştırma kararı aldırdı. Karara rağmen birkaç kez eşini tehdit etmeye ve eve gelmeye devam eden kocaya bu kez hapis cezası verildi. Cezasını çeken Rafet K., cezaevinden çıktıktan 15 gün sonra elindeki kadın kıyafetleriyle Esentepe Mahallesi'nde bulunan evinin yakınlarına geldi. Eşi ve çocuklarının oturduğu evin bulunduğu sokaktaki caminin tuvaletine giden şahıs, burada yanında getirdiği kadın kıyafetlerini giydi. Etek, bayan pardösü, kadın ayakkabısı ve eşarp giyen Rafet Kaya, erkek olduğunun anlaşılmaması için de yanında getirdiği tencere kapağını beline koydu ve kambur gibi gözükmeye çalıştı.

Reklam
Reklam

Giydiği kadın kıyafeti sayesinde eşinin oturduğu apartmana yakındaki polis noktası ve komşuları tarafından tanınmadan giren şahıs, merdiven boşluğunda eşinin evden çıkmasını bekledi. Cafiye Kaya, evden çıktığı sırada merdivenlerde kadın kıyafetiyle bekleyen kocasını tanıyamadı. Kocasının kendisine bıçakla saldırması üzerine Cafiye Kaya tekrar evine kaçmak istedi. Bu sırada Rafet Kaya, eşini bıçaklayarak boğazını kesti. Hastaneye kaldırılan kadın hayatını kaybetti. Apartmandan kaçan şahıs ise sokak üzerinde polis tarafından yakalandı.

Evlere temizliğe giderek geçimini sağlayan Cafiye Kaya'nın 4 çocuğu ile oturduğu öğrenildi. Kendisinden boşanmak için mahkemeye başvuran ve evden uzaklaştırma kararı aldıran eşinin şikâyeti nedeniyle Rafet Kaya'nın 48 gün hapis yattığı ve cezasını çektikten sonra eşini öldüreceğine dair yemin ettiği ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: