Kadın Liderler Elif Projesi Ile Yetişecek

Türkiye Öğrenci Konseyi, kız öğrencileri liderlik vasıflarıyla donatmak için Elif Projesi'ni başlattı. Türkiye'deki liderlik konumunda...

Türkiye Öğrenci Konseyi, kız öğrencileri liderlik vasıflarıyla donatmak için Elif Projesi'ni başlattı. Türkiye'deki liderlik konumunda bulunan kadınların oldukça az olduğunun belirten Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, kadınların, geleceğin Türkiye'sinde daha etkili bir rol almalarını sağlamak için Elif Projesi'ni başlattıklarını söyledi.

Elif Projesi İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü yerleşkesinde tanıtıldı. Hayatlarının belli bir kesiminden sonra yetişmeye ve vizyon kazanmaya çalışan kadınları daha üniversite öğrencisiyken kendilerini yetiştirmeye yardımcı olmak amacıyla oluşturulan projede, üniversitede eğitim gören kız öğrencilerin liderlik vasıflarıyla donatılması amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

Bu projeyle birlikte kız öğrencilerin lider vasıflarının ortaya çıkarılmasını hedeflediklerini söyleyen Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, “İnancımız gereği bayanlar bu toplumun en önemli yapı taşlarından birisi. Fakat onların toplumda hak ettikleri yeri bulmadığını düşünüyoruz. Onların lider vasıflarını ortaya çıkararak Türkiye'ye ayrı bir vizyon kazandırmayı düşünüyoruz.” dedi.

Projenin üniversiteli kız öğrencileri, haklarının ve sorumluluklarının bilincinde olarak harekete geçirmek, kendilerini tanımaları için cesaretlendirmek, hayatın her alanında başarıya ulaştıracak desteği sağlamak, akademik ve sosyal yaşamda kız öğrencilerin konumunu güçlendirmek vizyonu üzerinden hareket edeceğini söyleyen Ağaoğlu, düzenlenen programlarla Türkiye'de belli bir yere gelmiş, alanında uzman lider bayan yöneticilerin katılan öğrencilerle tecrübelerini paylaşarak onların gelişimine katkı sağlayacaklarını belirtti.

Yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı tanıtıma Türkiye öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, Dr Gülsen Ataseven, TOBB kadın Girişimciler Üyesi Ruhsar Pekcan, TUSKON yönetim Kurulu Üyesi İnci Konuk ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: