Kadın Mahkumlardan Konser

Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan bir grup kadın mahkumun oluşturduğu koro, konser verdi.

Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan bir grup kadın mahkumun oluşturduğu koro, konser verdi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Elazığ Valisi Muammer Erol, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Baro Başkanı Adnan Demir, Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, savcılar, avukatlar, Elazığ Polis Gücü Bayan Voleybol Takımı oyuncuları ve kadın mahkumlar katıldı.

Reklam
Reklam

Kültür ve Turizm Bakanlığı Elazığ Klasik Türk Müziği Korosu tarafından eğitilen kadın mahkumlardan oluşan koro, programda konser verdi. Etkinlikte, Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Topluluğu da sahne aldı.

Hükümlülere çeşitli hediyelerin verildiği programda, Başsavcı Musa Çatal ve Baro Başkanı Adnan Demir, kadınların toplumdaki yeri ve önemine değindi.

Mahkumlardan Ebru Yaman ise hükümlü kadınlar adına yaptığı konuşmada, bu etkinliklerin önemini vurguladı. Yarıda bıraktığı eğitimine cezaevinde devam ettiğini belirten Yaman, "Sizlerden farklıyım ben, hapiste kalan bir kadınım ben. Dışardan baktığınız, anlamadığınız, ürktüğünüz o kadınlardan biriyim ben. Benim düzgün cümlelerim yok, bazen iki kelimeyi bir araya getirip derdimi anlatmakta bile zorlanırım ama içeride yaşadıklarımı en iyi ben bilirim" diye konuştu.

Muhabir: Bestami Bodruk / Ömer Fansa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: