Kadın Meclisi Başkanı Akça: Bütün Seçimlerde Kadın Adayları Destekleyeceğiz

Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Akça, yerel seçimlerde hiçbir parti ayrımı...

Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Akça, yerel seçimlerde hiçbir parti ayrımı yapmadan bütün kadın adayları destekleyeceklerini ifade etti.

Çiğdem Akça’nın Meclis Başkanlığına seçilmesinin ardından dün yapılan genel kurulda çalışma gruplarını oluşturdu.

Genel kurulun açılışında konuşan Akça, kadınların bir güç olduğunu ve birlik olmaları gerektiğini söyledi. Başkan Akça, yerel seçimlerde hedeflerinin 1 ilçe belediye başkanının, 10 belediye ve il genel meclis üyesinin, 5 muhtarın kadın adaylardan seçilmesini sağlamak olduğunu açıkladı.

Reklam
Reklam

Akça, kadınların bir güç olduğunu ancak birlik olduklarında o gücü ortaya koyabileceklerinin altını çizdi. Kadınların sürekli üretmesi gerektiğin ifade eden Akça, gelecek yıl yapılması planlanan yerel seçimlerde tüm kadın adayların yanında olacaklarını vurguladı.

Akça’nın konuşmasının ardından meclis bünyesindeki yeni açılan Toplumsal Cinsiyet Kadın Bakış Açısı ile Eğitim-İstihdam, Şiddet Danışma Merkezi, Siyaset-Hukuk, Çevre-Şehircilik, Turizm-Tarih ve Kültür-Sanat çalışma gruplarında görev alacak üyeler seçildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz