Kadın Meclisi'nden Engelliler Için 6 Sınıf

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Sevgi Çemberi Başkanı Neriman Posbıyık, eğitilebilir engelli çocukların...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Sevgi Çemberi Başkanı Neriman Posbıyık, eğitilebilir engelli çocukların eğitimine katkı sunmak amacıyla başlattıkları proje kapsamında tam donanımlı 6 adet sınıfı 22 Nisan günü hizmete açacaklarını söyledi.

Posbıyık, Sevgi Çemberi yöneticileriyle birlikte Bozhane Kafeterya'da düzenlediği basın açıklamasında, projeye başlarken bir sınıfla sınırlı tuttukları hedeflerinin küçük bir hedef olduğunu anladıklarını ve tamamlanma aşamasında hedefin 6 sınıfa ulaştığını belirtti. Sevgi Çemberi olarak bu güne kadar hep insan odaklı projelere imza attıklarını, ancak kendilerini en fazla etkileyen projenin eğitilebilir engelli çocukların eğitimi için sürdürdükleri bu proje olduğunu ifade eden Posbıyık, “Yola çıktığımızda bize kimler destek olabilir, neler yapabiliriz diye düşündük. Biliyorsunuz Kemt Konseyi'nin herhangi bir geliri yok. Sadece belediyelerin desteği ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Öncelikli olarak hangi okullarda engelli sınıfı var, bunların fizibilitesiyle işe başladık ve gördükkü engelli sınıfları acınacak durumda. Oralarda engelli yavrularımızn eğitim almasının mümkün olmadığını gördük. İlk olarak Erdemir Genel Müdürü Fatih Tar Bey'le görüştük. Bizi kırmadılar, projeye büyük bir önem ve destek verdiler. Biz de verilen bu destek ve güçle yola çıktık. Yola çıktık ve Ereğli'deki çok saygıdeğer esnaflarımızın desteğiyle çok güzel bir yardım gecesi organize ettik. Bu geceden, tahminimizin üzerinde maddi gelirimiz oldu. Katılım ve yardımların yoğunluğu aynı zamanda manevi açıdanda bizleri mutlu etti. Bu projede bize destek olan başta Erdemir Genel Müdürü Fatih Tara, ismini burda saysam bitiremeyeceğim çok değerli esnaflarımıza ve Ereğli Belediyesi'ne sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

SINIFLAR 22 NİSAN'DA AÇILACAK

Projenin başlangıcndan itibaren Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibatlı olduklarını ve projenin valilikle yapılan protokol çerçevesinde sürdürüldüğünü anlatan Posbıyık sözlerini şöyle sürdürdü: “Proje kapsamında oluşturduğumuz 6 adet sınıfımızın açılışını 22 Nisan günü saat 14.00'de Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu'nda yapacağız. Spornsor bir firmanın verdiği destekle 5 ayrı okulda 6 sınıfta yapılacak açılışları aynı anda canlı yayında izleyerek birlikte gerçekleştireceğiz. Bu okullarımız şunlardır. Ormanlı İlköğretim Okulu, Güneşli Şehit Madenciler İlköğretim Okulu, İsmet İnönü İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu ve Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu. Bir kez daha belirtmek istiyorum. Bu proje başından itibaren Zonguldak Valiliği ile yapılan protokol çerçevesinde sürdürülmüştür ve açılışın ardından buna uygun olarak milli eğitim müdürlüğümüze sınıfların devri yapılacaktır. Bundan sonrada boş durmayacağız ve bu yavrularımızla irtibatı kesmeyeceğiz. Onlarla ve aileleriyle belirli dönemlerde uzmanlarımızın katılımıyla konferanslar düzenleyeceğiz. Birde anneler gününe ilişkin iki ayrı çalışma yürüteceğiz. Bir tanesi tüm engelli yavrularımızın katılabileceği ve asla amacı yarışma olmayan, 'engelli gözüyle anne' konulu resim çalışması. Bu kapsamda engelli yavrularımızın annelerini nasıl hissediyorsa öyle çizmelerini isteyip, ortaya çıkan ürünleri çerçeveleterek kendilerine dağıtacağız. Aynı gün, ailelerin katılımıyla Midilli Park'ta çocuklarımız için bir program tertip edeceğiz. Bu açıklamamın herkes için bir davet olarak algılanmasını istiyor ve bekliyorum.”

Reklam
Reklam

“ELEŞTİRİLER SİYASİ NİYETLE YAPILDI”

Posbıyık, sürdürülen çalışmanın giderlerinin Ereğli Belediyesi tarafından karşılandığı yönündeki iddiaya da şöyle cevap verdi “Her şeyden önce Ereğli Belediye Meclisi Üyesi bir kişinin böyle hassas bir konuyu siyasi eleştiri malzemesi yapmasını üzüntü ve esefle karşılıyorum. Bu tamamen Belediye Meclisi'nde bir gün önce yaşadıkları bir yenilginin hıncıyla bel altı vurmaktır. Ben burda siyaset mi yapıyorum. Sen eşime kızmış olabilirsin beni, benim arkadaşlarımı, tamamen insani amaçlarla sürdürdükleri bu projeyle neden hedef yapıyorsun. Onlara soruyorum. Yıllardır Ereğli'de yaşayan biriyim, siz gerçekten kendi işlerinizin dışında insani olarak ne yaptınız da şimdi kalkmış siyaset dışı bu hassas konuyu siyasi malzeme yapıyorsunuz. Bir kere bu projenin bütçesini sormak sizin hakkınız değil. Açılış yapılacağı gün zaten bunları açıklayacağız. Dışardan yağılan katkılar da bellidir. Erdemir salon verdi, ikramları karşıladı ve 15 adet bilet alarak gecemize katkı sundu. Belediyeye gelince, belediye Ereğli'de okullar, camiler başta olmak üzere birçok sosyal kuruma destek sunuyor. Bu proje kapsamında da açılacak sınıfların boyasını yapmıştır. Yapmaması mı gerekiyordu. Üzülerek söylüyorum. Bu projeyi meclisteki tartışmalarına alet etmeleri bizi üzmüştür.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: