Kadın Merkezine İki Yılda 30 Başvuru

Siirt Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Berfin Kadın Danışma Merkezi'ne iki yılda...

Siirt Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Berfin Kadın Danışma Merkezi'ne iki yılda 30 kadın başvurdu.

Aile içi şiddete maruz kalan bayanların sorunlarını tespit edip çözüm bulmaya yönelik olarak Siirt Belediyesi bünyesinde kurulan Berfin Kadın Danışma Merkezi’ne 2012 yılında 19, 2013 yılında da 11 kişi olmak üzere 30 başvuru yapıldığı belirtildi. Doğan Mahallesi Mithat Öktüren Caddesi’nde bulunan merkezde görevli Sosyolog Celile Ası, Siirt’te şiddete maruz kalan kadınların cinsel, sosyal, kültür ve eğitim konularındaki sorunlarını tespit ettiklerini ifade etti. Ası, "Geçen yılın başında kurulan danışma merkezine, aile içi şiddet gören, cinsel ve eğitim ve ekonomik sorunları bulunan kadınlar geliyor. Son iki yılda 30’a yakın kadın psikolojik destek için başvurdu. Kendilerine psikolojik destek vermenin yanında, birebir görüştüğümüz bu kadınları avukatlara yönlendiriyoruz, kimilerinin evlerine ziyaretler gerçekleştirerek eşleriyle görüşüp sorunun çözümü için arabuluculuk yapıyoruz. Toplumsal şiddet var ise kamuoyu oluşturup, eylemsel etkinlikler yaparak davaları takip ediyoruz. Kimi zaman da aile içi şiddet konusunda paneller tertipleyerek kamuoyunun dikkatini bu noktaya çekiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Ası, danışma merkezine gelen hiçbir kadından danışmanlık ücreti alınmadığını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: