Kadın müftü yardımcısı sayısı 15'e çıkıyor

ANKARA (ANKA)- Diyanet İşleri Başkanlığı kadın müftü yardımcısı sayısını 7'den 15'e yükseltmek için sınav açıyor.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er, ANKA'ya yaptığı açıklamada, şu anda Başkanlığa bağlı, bir Din İşleri Yüksek Kurulu bayan üyesi, 7 bayan müftü yardımcısı, 56 bayan din hizmetleri uzmanı, 234 bayan vaiz, 3 bin 372 kadrolu bayan Kuran kursu öğreticisi, 4 bin 500 de sözleşmeli bayan Kuran kursu öğreticisi bulunduğunu söyledi.

"Yani 82 bin personeli olan Diyanet'te toplam 8 bin 251 kadın personel bulunuyor" diyen Er, tamamı erkek olması gereken imam ve müezzinler çıkarıldığında geriye kalan personelin yarıdan fazlasının bayan olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Kadın personel yüzde 300 arttı

Ali Bardakoğlu'nun başkanlığından önce Diyanet'te 2 bin civarında kadın personel bulunduğu, Bardakoğlu ile bu sayının yüzde 300 arttığı öğrenildi.

8 kadın müftü yardımcısı daha geliyor

Başkanlık şimdi de 7 olan kadın müftü yardımcısı sayısını 15'e yükseltmek için sınav açıyor. Sınava katılacaklarda aranan şartlar şöyle:

"-Dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak,
-Bayan olmak,
-Halen görevde olmak kaydıyla Başkanlık teşkilatında Kur'an kursu öğreticisi veya üstü sayılan görevlerde veya ilahiyat fakültelerinde öğretim elamanı olarak beş yıl çalışmış ve bu süreyi 07.05.2007 tarihi itibariyle tamamlamış olmak."

Sınava katılmak isteyen adayların sınavı kazanmaları halinde Başkanlığın uygun göreceği herhangi bir şehre atanmayı kabul edeceklerini belirtmek suretiyle İş Talep formlarını doğru ve tam olarak doldurup imzalamaları, bağlı bulundukları birim, müftülük, eğitim merkezi müdürlükleri ve ilahiyat fakültelerinden alacakları görev unvanını, hizmet sürelerini ve kazanılmış hak aylık derecelerini gösterir tasdikli hizmet cetveli ve iki adet vesikalık fotoğraf ile birlikte en geç 07.05.2007 tarihi mesai bitimine kadar posta veya elden Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Dairesi Başkanlığına ulaştırmaları gerektiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Sınavın başkanlık merkezinde yapılacağı ve duyuruda sıralanan esaslara uygun olmayan ve yukarıda belirtilen tarihten sonra yapılan müracaatlar ile postadaki gecikmelerin dikkate alınmayacağı kaydedildi. Sınav konuları ise şöyle:

"Kuran-ı Kerim, Arapça, Tefsir, Hadis, Kelam, Fıkıh, Dini ve mesleki genel kültür, Başkanlık ve Devlet memurları ile ilgili mevzuat, Hitabet."

Sınav müracaatları mayıs ayına kadar devam edecek.