"Kadın Sağlığı Eğitim Projesi"

Samsun Valiliği'nin "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" kapsamında Çarşamba'da kadınlara, meme ve rahim kanserleriyle ilgili seminer düzenlendi.

Samsun Valiliği'nin "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" kapsamında Çarşamba'da kadınlara, meme ve rahim kanserleriyle ilgili seminer düzenlendi.

Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda, meme ve rahim kanserinin yanı sıra kadına şiddete yönelik bilgiler de verildi.

Çarşamba İlçe Sağlık Müdürü Ülkü Yıldırım, yaptığı açıklamada, 2010 yılında Samsun Valiliği tarafından başlatılan ve üç yıl sürecek "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" kapsamında ilçedeki kadınlara seminer verildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Bu seminerde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadına şiddete yönelik de bir eğitim verdiklerini de anımsatan Yıldırım, "Kadınlarımızı kendi sağlıkları açısından bilgilendiriyoruz, erken tanının hayat kurtaracağını onlara öğretiyoruz. Gerçekten kadınlarımız bu seminerlere büyük ilgi gösteriyorlar ve bu eğitimlerin kadınlarımıza büyük faydası olacağına inanıyoruz" dedi.

Muhabir: Yaşar Karaman / Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: