“kadın Sağlıklı Toplumun Temel Taşıdır”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, kadınların sağlıklı,...

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, kadınların sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir toplumun temel taşı olduğunu vurguladı.

Kadınların her alanda toplumsal sorumluluk üstlenmeleri ve kamusal hayatta yerlerini almalarının geleceğin önemli bir teminatı olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Biliyoruz ki her toplumun kadına bakışı çok farklıdır. Bazı ülkeler, kadına hakkını teslim eden bir görüntü sergilese de, birçok ülke, kadınlarla ilgili konularda net bir tavır sergileyemiyor. Örneğin bilgi çağı dediğimiz, modern zamanlar dediğimiz günümüzde, hala kadına şiddet konusu birçok ülkenin kanayan yarasıdır. Kadının; siyaset, ticaret, eğitim, sağlık gibi hayatın her alanını kapsayan alanlarda nitelikli hizmet üretebildiğinin önemli örneklerine şahit oluyoruz. Bütün mesele kadınlara yeteri kadar fırsat verilmesi ile ilgilidir. Toplumlar kadını ötekileştirdikleri sürece kendi içlerindeki barışı sağlayamadıkları gibi dünya barışına da katkı sağlayamazlar. Kadınlar; dün savaşta cephede, eğitim seferberliğinde, nasıl çetin bir mücadele sergiledilerse bugün de ekonomiden siyasete her alanda önemli örneklikler sergilemektedir. İnanıyorum ki kadına fırsat verildiğinde başaramayacağı bir şey yoktur. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bursa’da hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projelerinin tamamında konunun merkezinde kadınların bulunduğunu ifade eden Başkan Altepe, kadınların nitelikli iş gücü haline getirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren BUSMEK kurslarına son 4 yılda 25 bin 241 kadının katıldığını söyledi. Bu kurslar sayesinde kadınların daha donanımlı bireyler haline geldiğini ve kendi ayakları üzerinde durabildiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Bunun yanında kadınlarımızın gelişen teknolojiye ayak uydurmaları, bilgisayar ortamında ders çalışan çocuklarına yardımcı olabilmeleri amacıyla başlattığımız BUMEP mobil eğitim projesinde, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel ve Gürsu’daki 69 mahallede toplam 4bin 919 kursiyeri mezun ettik. Günlerinin büyük bölümünü evlerinde çocuk bakarak ve ev işleriyle uğraşarak geçiren kadınlarımızın yaşadıkları şehri tanımaları, tarihi değerleri görmeleri için belirli dönemlerde şehir turları düzenliyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz