Kadın Sorunlarını Tartıştılar

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez beldesinde, “Türkiye nereye gidiyor” başlığı ile bir söyleşi gerçekleştirildi.İskele Kafeterya’da...

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez beldesinde, “Türkiye nereye gidiyor” başlığı ile bir söyleşi gerçekleştirildi.

İskele Kafeterya’da gerçekleştirilen etkinliğe 150 civarında izleyici katıldı. Söyleşiyi yöneten Alevi Kadınlar Birliği Genel Başkanı Birsen Temir, Bodrum’da gördükleri ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek; “Amacımız siyasetin aydınlanmacı tarafında yer alan güçleri bir araya getirebilmek, siyaset ve toplumsal hayatta kadının dışlanmışlığına karşı bilinç oluşturmaktır. Şu ana kadar yürütmüş olduğumuz bu yöndeki çalışmalar umutlarımızı büyütmüştür. Ülkeyi ve geleceğimizi karanlığa teslim etmemekte kararlıyız. Boyun eğmeyenlerin iradesi ile kazanan, ülkenin aydınlık geleceği olacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan, ülkede ilk feminist baro olarak Muğla Barosu’nun kendisini ilan ettiğini dile getirerek, HSYK (Hakimler Savcılar Yüksek Kururlu)'da 205 erkeğe karşın 6 kadın üye olmasını eleştirdi. Kadının yargıda da tasfiye edildiğine değinen Gürkan, şöyle konuştu: “Cumhuriyete sahip çıkan kadınlar, tarihi bir misyon üstleniyor. En önemli görev onlara düşüyor. AKP’li kadınlardan daha aktif ve etkin olmak zorundalar.”

Sunumun ardından söz alan izleyiciler konuşmacılara sorularını yöneltti. Söyleşide, mart ayında, “Siyasette erkeklerin yapamadığını biz başaracağız” söylemiyle Ankara’da gerçekleştirilecek olan Büyük Kadın Kurultayı için birlikte çalışma yapmakta olan Cem Vakfı Ankara Kadın Kolları, Atatürkçü Düşünce Derneği, Ulusal Kadın Dayanışma Platformu, Çağdaş Kadın ve Çocuk Vakfı; Kozadan İpeğe Çalışan Kadınlar Kooperatifi; CHP Mamak ve Yenimahalle üyeleri de katıldı. Ankara Dedeler Kurulu Başkanı Remzi Özbala da izleyiciler içerisinde yer aldı. Söyleşiye kadın izleyicilerin katılımının yüksek olması dikkatleri çekti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: