Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi

Malatya'da ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesiyle ilgili bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenlendi.

Malatya'da ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesiyle ilgili bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenlendi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sevgi Evleri Erkek Yetiştirme Yurdu Salonu'ndaki programda, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu ve uygulama yönetmeliğinden kaynaklanan eksikliklerin giderilmesi, kapsamının anlaşılması ve kurumlar arası koordinasyon sağlanması konuşuldu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, yaptığı konuşmada, temel bir insan hakkı ihlali olan şiddetin ortadan kaldırılması için bu konuda sıfır tolerans ilkesi çerçevesinde çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Taş, Türkiye'de 14 ilde pilot uygulamayla başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri açıldığını ve şiddetin ortadan kaldırılması amacıyla çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Malatya'da geçen yıldan bu yana hizmet veren Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi hakkında bilgiler veren Taş, şunları kaydetti: "Şiddetin önlenmesiyle, koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin bir biçimde uygulanmasına yönelik güçlendirici ve destekleyici danışmanlık, rehberlik, yönlendirme ve izleme hizmetlerinin verildiği ve çalışmaların 7 gün 24 saat esasına göre yapıldığı bir kuruluştur. Kanunun uygulama yönetmeliği kapsamında çalışmalar yürütmektedir. İlgili kanun, kolluk kuvvetleri, aile mahkemeleri ve Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin ortak çalışmalarını öngörmektedir. Bu kapsamda yürütülmekte olan çalışmalarda kolluk kuvvetleriyle yaşanılan aksaklıkların giderilmesi, kolluk kuvvetlerinin iş ve işleyişinin anlaşılması, çalışma sistemiyle ilgili fikir birliğine varılması ve bu doğrultuda daha etkin ve aktif bir uygulama amaçlanmaktadır." Daha sonra Malatya Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Berna Bal Oğuztürk ve merkezde görevli psikolog Gülşen İlçin, birer sunum yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: