Kadına Şiddet Didim’de Masaya Yatırıldı

Aydın Baro Başkanlığı Didim Temsilciliği tarafından, Didim Kaymakamlığı, Didim Cumhuriyet Başsavcılığı, Didim İlçe Jandarma Komutanlığı,...

Aydın Baro Başkanlığı Didim Temsilciliği tarafından, Didim Kaymakamlığı, Didim Cumhuriyet Başsavcılığı, Didim İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Didim Ticaret Odası’nın katkılarıyla Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde “Kadın Hakları Mevzuatı ve Kadına Yönelik Şiddet” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Aydın Barosu’ndan Avukat Gökçen Kaya ve Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık(PDR) Öğretmeni Pınar Özen Tutkun katıldı.

Avukat Gökçen Kaya, konuşmasına dinleyici olarak katılanlara ve Aydın Baro Başkanlığı Didim Temsilciliği’ne katkılarından dolayı teşekkür ederek başladı.

Reklam
Reklam

Kaya, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Kadın hakları ve kadın- erkek eşitliği adına ilk bulgu, M.S. 791 yılında ortaya çıktıysa da bugünkü duruma baktığımızda bu konuda pek de fazla olumlu bir ilerleme yaşanmadığını görmekteyiz. Biz Türk Kadınları, 1926 yılında kabul edilen Türkiye Cumhuriyeti Medeni Kanunu’nun kabulüyle birçok hakkı elinde bulundurmuştur. Ayrıca özellikle dünyanın ufkunda henüz böyle bir şey görünmemesine rağmen de 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınına seçme- seçilme hakkı verilmiştir. Bu anlamda da Ulu Önder Atatürk’e ileri görüşlülüğü ve kadına verdiği değer açısından teşekkür ve minnet borçluyuz. Ancak, toplumsal cinsiyet eşitsizliği nedeniyle de kadınlarımız hakkı olan birçok değerden faydalanamamakta, ayrımcılığa uğramaktadır. . Bu eşitsizlikte kadının toplumda bir birey olarak görülmemesi, sosyo- ekonomik faktörler ve medyanın kadına bakışı sayılabilir.”dedi.

Kaya ayrıca, konuşmasının devamında şiddetin sadece fiziksel değil, aynı zamanda psikolojik, cinsel ve ekonomik olduğunu da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

“DİDİM’DE 119 AİLE İÇİ ŞİDDET VAKASI”

Panelin bir diğer konuşmacısı Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık (PDR) Öğretmeni Pınar Özen Tutkun da Türkiye’de kadın cinayetlerinde yüzde 1400 artış olduğunu ve yaşadığı şiddeti kimseye söyleyemeyen kadınların oranının ise yüzde 48 olduğunu belirtti. Didim’de 119 aile içi şiddet vakası olduğunu ve Jandarmadan alınan bilgilere göre de 19’unun şiddete maruz kaldığını ekledi.

Birçok kurumdan kadınların katılımlarıyla destek verdiği konferansa dinleyici olarak Kaymakam Ersin Emiroğlu ve eşi, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, Didim İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, Didim İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen ve eşi, Aydın Barosu Didim Temsilcisi Av. Şükrü Ulusoy ve Didimliler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: