Kadına şiddete karşı sessiz yürüyüş düzenlendi

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadına şiddeti protesto amacıyla sessiz yürüyüş düzenledi. 25 Kasım Kadına...

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadına şiddeti protesto amacıyla sessiz yürüyüş düzenledi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla yapılan yürüyüş, Konak Pier'den başlayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde son buldu. Burada toplanan kadınlara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bir eş, bir baba olarak kadına yönelik şiddeti şiddetle lanetliyorum. Sadece kadınlar değil, hiçbir insanın şiddet yaşamamasını diliyorum.” dedi.
Başkan Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu'nun da katıldığı yürüyüşün sonunda İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Bileşenleri adına açıklama yapan Kadın Meclisi Başkanı Pelin Erda, kadına yönelik şiddetin dili, dini ve sınırı olmadığını, kadınların her zaman ve her yerde, sadece cinsel kimliği sebebiyle şiddete maruz kalabildiğini söyledi. Araştırmaların, Türkiye'de her 10 kadından 4’ünün şiddete maruz kaldığını ve günde üç kadının cinayete kurban gittiğini gösterdiğini aktaran Erda, “Güvende değiliz. Yanıbaşımızda işlenen cinayetlere, uygulanan şiddete karşı sesimizi yükseltmek, dayanışma içinde olmak için buradayız. Kadına yönelik şiddet suçtur ve biz sessiz kalarak suç ortaklığı yapmak istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz