Kadına Şiddeti Makyajla Ortaya Koydular

Antalya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadına şiddeti protesto etmek için kadın kuaföründe çalışan 3 kadına "şiddet" konulu makyaj

Antalya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadına şiddeti protesto etmek için kadın kuaföründe çalışan 3 kadına "şiddet" konulu makyaj yapıldı.

Kadına şiddeti protesto etmek amacıyla kentteki bir kadın kuaför salonunda çalışan Hatice Arsalı, Zeynep Gültekin ve Kübra Özdemir'e makyöz Esra Uslu tarafından "Şiddete Hayır" makyajı yapıldı. Makyajda kadınların yüzünde darp sonucu oluştuğu izlenimi verilen morluklar ve yaralar yapıldı.

İşletme yetkilisi Erhan Tunç, gazetecilere yaptığı açıklamada, işletmelerinde kadınların sadece saçlarını şekillendirmediklerini, bazen özel dünyalarında yaşadıklarına da şahit olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Kadınların kimi zaman yaşadıkları şiddet nedeniyle yüzlerinde meydana gelen izleri makyajla kamufle etmeye çalıştıklarını anlatan Tunç, "Şimdi ise makyajla şiddeti kapatmak yerine şiddetin izlerini boyalarla ortaya koyuyoruz" dedi.

Yaklaşık bir saat süren makyaj sonrası kadınların yüzlerinde şiddet sonucu meydana gelen izler sembolize edildi. Kadınlar, makyajın ardından sokakta dolaşarak kadıda şiddeti protesto ettiler.

Muhabir: Sefa Karacan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz