"Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi" Semineri

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta Jandarma Genel komutanlığı tarafından yürütülen "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi" kapsamında seminer düzenlendi.

ZONGULDAK – Zonguldak'ta Jandarma Genel komutanlığı tarafından yürütülen "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi" kapsamında seminer düzenlendi. Bir otelin konferans salonunda düzenlenen seminerde, kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede rol oynayan faktörler, şiddetin boyutları, yasal gelişmeler, başvuru mekanizmaları gibi konular ele alındı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Zonguldak Valisi Ali Kaban, son dönemde bir insanlık suçu haline gelmiş olan kadına yönelik şiddetin, dünyanın her yerinde farklı görünümleriyle varlığını sürdürmekte olduğunu söyledi. Şiddete maruz kalan kadınlara yönelik müdahale hizmetleri ve önleyici hizmetler sunan tüm kurum ve kuruluşların bu sorunla ilgili bir anlayışlarının olmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Kaban, şunları kaydetti: "Kolluğun halkın nezdinde saygınlığının artması, halkın üzerindeki güvenlik algısının istenilen düzeyde oluşturulması ve şiddet mağdurunun yaşayacağı suç suç korkusunun ortadan kaldırılmasına bağlıdır. Bu anlamda kadına yönelik şiddetle mücadele kadının yaşayacağı suç korkusunun ortadan kaldırılması kolluğun üreteceği güvenlik hizmetlerinin kalitesi ile doğrudan ilgilidir." İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ergün Özgür de şiddetin sağlıklı bir toplum oluşmasının önündeki en büyük engellerden biri olduğunu belirterek "Toplumun geçmişten günümüze en çok şiddete maruz kalan kesimini kadınlar oluşturmaktadır. Kadına yönelik şiddet olgusuna toplumsal yaşamın her alanında rastlanmaktadır. Şiddetten uzak bir yaşam her kadının hakkıdır. Jandarma kadına yönelik şiddetin karşısındadır" diye konuştu. Kadına yönelik aile içi şiddet hakkında toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artırılmasının hedeflendiği seminere, muhtarlar, kadın konuk evi temsilcileri ve avukatlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: