Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü 

MANİSA (AA) - Manisa'da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Sabiha Hasgör, "Kadın kardeşlerimizin öldürülmemesi için valilere Başbakan'ın vermediği talimatı biz veriyoruz"

MANİSA - Manisa'da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Sabiha Hasgör, "Kadın kardeşlerimizin öldürülmemesi için valilere Başbakan'ın vermediği talimatı biz veriyoruz" dedi. Manisa'da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" dolayısıyla Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Şiddetli yağışa aldırış etmeden meydanda toplanan platform üyeleri ellerindeki "Valilere talimat, kadınları koruyun" yazılı pankart ile kadına yönelik şiddeti protesto etti. Platform sözcüsü Sabiha Hasgör, yaptığı açıklamada 6284 sayılı kanun gereği her ilin valisinin hayatı tehlikede olan kadınları korumakla görevli olduğunu vurgulayarak, "Kadın kardeşlerimizin öldürülmemesi için valilere Başbakan'ın vermediği talimatı biz veriyoruz. Kadınları koruyun diyoruz. Şimdi dilekçe verme hakkımızı kullanarak, dilekçemizle onları kadınları koruma görevini yerine getirmeye çağıracağız" dedi. Açıklamanın ardından Hasgör ve beraberindekiler, Manisa Valiliği'ne giderek Yazı İşleri Müdürlüğü'ne dilekçelerini teslim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: