"Kadına yönelik şiddete son" kampanyası

İSTANBUL (İHA) - Uluslararası Af Örgütü'nün kadınlarla dayanışma ve bilgilendirme çalışmaları yapmak üzere 6 kenti ziyaret edeceği kampanya otobüsü, İstanbul'dan yola çıktı.

"Kadına Yönelik Şiddete Son" kampanyası için yola koyulan Uluslararası Af Örgütü ekibi, otobüsle Giresun, Trabzon, Kars, Van, Batman ve Diyarbakır'ı ziyaret edecek. Ziyaret edilen kentlerde film gösterimleri, sohbetler ve sergi etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Otobüsün hareketinden önce Harbiye Açıkhava Tiyatrosu önünde yapılan açıklamada, "Türkiye'de her 3 kadından 1'i hayatında en az 1 kez şiddet görüyor. Şiddetten kaçamak ve korunmak için yasalar var. Kendisine yol gösterecek sivil toplum örgütleri var. Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, kadınlara bu haklarını anlatabilmek için Giresun, Trabzon, Kars, Van, Batman ve Diyarbakır'a giderek, illerdeki kadın kuruluşlarıyla işbirliği içinde şiddet gören kadınlara 4320 sayılı 'Aileyi Koruma Kanunu' çerçevesinde yasal haklarını anlatmayı hedefliyor" denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamanın ardından yola çıkan otobüste şiddetin evrensel boyutunu anlatan fotoğraf ve sessiz tanıklar sergileri dikkat çekti.