'kadına Yönelik Şiddeti Medya Meşrulaştırıyor' İddiası

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Korur...

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, medyanın yaptığı haberlerle kadına yönelik erkek şiddetini normalleştirdiğini ve meşrulaştırdığını ileri sürdü.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) Prof. Dr. Necla Özdemir Salonunda düzenlenen “Kadına Yönelik Erkek Şiddeti” konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Fincancı, her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, bir yandan kadınlara çiçekler verilip sevgi sözleri söylenirken, diğer yandan da kadın cinayetlerinin devam ettiğini belirtti. Prof. Dr. Fincancı, ana akım medyanın da yaptığı haberlerle kadına yönelik erkek şiddetini normalleştirdiğini ve meşrulaştırdığını ileri sürdü. Erkekler tarafından şiddete maruz bırakılanların sadece ev kadınları olmadığını söyleyerek, toplumsal statüsü yüksek mesleklerde çalışan kadınların bile şiddet mağduru olabildiğini belirten ve bu duruma gerçek olaylardan örnekler veren Prof. Dr. Fincancı, şiddete uğrayan kadınlar arasında toplumsal normalden çok daha yüksek oranda intihar vakaları görüldüğünü ifade etti.

Reklam
Reklam

Hukuk sistemimizde kadına yönelik şiddetin cezalandırılmasında boşluk ve eksiklikler bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Fincancı, aslında yasalar değişse de önemli olanın algıların değişmesi olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: