Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü

 AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Türkmenoğlu, mesajında; kadına yönelik şiddetin, uluslararası sözleşmeler yoluyla korunan evrensel insan haklarının ihlali olduğunu belirtti. Bu ihlalin, işkence, aşağılayıcı, insanlık dışı muamele yasağının ve yaşam hakkının doğrudan ihlali anlamına geldiğini ifade eden Türkmenoğlu, kadının giysi seçimine müdahale edilmesinin, baskı altında tutulmasının ve kamusal alandan dışlanmasının bir diğer şiddet biçimi olduğunu vurguladı. AK Parti hükümeti döneminde özellikle, yıllardır sıkıntı yaşayan başörtülü kadınların kamusal alanda kıyafet özgürlüklerine kavuştuğuna dikkati çeken Türkmenoğlu, şunları kaydetti: "Özellikle kadının eğitim, çalışma ve katılım haklarını ihlal eden yasa dışı uygulamalar da hak ihlali kapsamındadır. Kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak, herkesin görev üstlenmesi gereken bir mücadele alanıdır. Şiddet ortadan kaldırılmadan insan haklarından, demokrasi ve barıştan söz etmek olanaksızdır. Kadın ve aile ile ilgilenmek üzere müstakil bir bakanlık olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulmuş ve kadınlarımızın yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve karşılaştıkları sorunların çözümü adına çalışmalar yapılmaktadır. Kadına yönelik şiddet ile mücadele yalnızca kadınlarımızın üstleneceği bir mücadele değil, kadını erkeğiyle hepimizin birlikte gerçekleştirmesi gereken mücadeledir. Unutulmamalıdır ki; şiddete uğrayan kadınlar, içimizden birer anne, evlat, abla ya da kardeştir. Kadına yönelik şiddetin yaşanmayacağı, kadın erkek eşitliğinin her düzeyde tam olarak ve istisnasız şekilde gerçekleşeceği bir Türkiye'de yaşayacağımıza olan inancımla, tüm kadınlarımıza selamlarımı sunuyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: