Kadına yönelik şiddetin sebebi merhametsizlik!

Sivas Müftülüğü Vaizesi Gönül Taşçı, kadına yönelik şiddetin, insanların dinini, Kur’an-ı Kerim’i ve Hz. Peygamber...

Sivas Müftülüğü Vaizesi Gönül Taşçı, kadına yönelik şiddetin, insanların dinini, Kur’an-ı Kerim’i ve Hz. Peygamber (s.a.v.)'in hayatını bilmemelerinden kaynaklandığını söyledi.

8 Mart Kadınlar Günü'ne ilişkin bir değerlendirmede bulunan Taşçı, Hz. Peygamber (s.a.v.)'in, “Bana dünyanızdan 3 şey sevdirildi: Saliha kadın, güzel koku ve gözümün nuru namaz” Hadis-i Şerifi'ni hatırlattı. Taşçı, Allah Resulü'nün kadını çiçek kadar narin, adeta namaz kadar da kutsal gördüğünü kaydetti.

“Sevgili Peygamberimizi, her konuda olduğu gibi kadına davranışta, aile ilişkilerimizde örnek almalıyız” diyen Taşçı, “Çünkü Kur’an-ı Kerim'i en iyi anlayan ve de uygulayan O’dur.
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)'in ne eşlerine ne de çocuklarına bir fiske vurduğu bile görülmemiştir. Hatta hanımlarını döven erkekleri uyarıyor, 'Ben sizin için en hayırlı olanım' diyordu.” dedi.

Reklam
Reklam

HANIMLAR CAMİDE NAMAZ KILIYORDU

Hz. Peygamberimizin, Hanımlarının bazı sıkıntı ve problemlerine sabrettiğini onların arasındaki, kıskançlıkları hoşgörüyle, sevgiyle ve merhametle çözdüğünü vurgulayan Taşçı,
İslam dininde kadına şiddetin yasaklandığını vurguladı. Taşçı, “Çünkü kainat merhamet ve sevgi üzerine kurulmuştur. 'Merhamet etmeyene merhamet olunmaz' diyen Sevgili Peygamberimiz, kadına da erkeğe de birbirine merhametli olmalarını emrediyor. Aile merhamet üzerine kurulmuştur, Allah-u Teala aile huzuru için karı-koca arasına merhamet koymuştur.” diye konuştu.

ŞİDDETİN SEBEBİ MERHAMETSİZLİK

Ailede bugünkü şiddetin sebebi olarak merhametsizliğin gösterilebileceğini anlatan Taşçı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yine günümüzde kadına yönelik şiddetin bir sebebi de bilmemektendir. İnsanların dinini, Kur’an-ı Kerim’i, Sevgili Peygamberimizin hayatını bilmemekten olabilir, yada bildiklerini uygulamamaktan olabilir, yada geçmişin yanlış adetlerinden, babalardan atalardan gördükleri yanlış adeti devam ettirmek kadına yönelik şiddetin bire sebebi olabilir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz