"Kadının Toplumdaki Yeri" Konferansı

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen, "Türk kadını, Avrupalı kadınlardan daha önce çeşitli haklara kavuşmuş olmasına rağmen,

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen, "Türk kadını, Avrupalı kadınlardan daha önce çeşitli haklara kavuşmuş olmasına rağmen, bugün arzu edilen konumda bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

İŞKAD'tan yapılan açıklamaya göre, Türkmen, Akdeniz Koleji'nde, "Kadının toplumdaki yeri" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'de kadın girişimci oranının yüzde 8, Avrupa ülkelerinde ise yüzde 50-60 olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin bu konuda Avrupa devletleri arasına girebilmesi için oranının en az yüzde 40 olması gerektiğini savunan Türkmen, "Bu nedenle kadınlarımıza büyük iş düşüyor. Mesleğinizi elinize almanız ve bunu en iyi şekilde yapmanız gerekiyor" şeklinde açıklamada bulundu.

Reklam
Reklam

Türkmen, gençlere, "Sizlerin artık ilerideki mesleğinize yönelik bir düşüncenizin olması lazım. Buradaki amacımız Türkiye'deki kadın girişimci sayısının arttırılması" diye seslenerek, şöyle devam etti:

"Adana'nın gelecek planlaması eğitime verilecek önemle ortaya çıkacaktır. Çocuklarımızı emin ellerde görmek bizleri mutlu kılmaktadır. Adana İŞKAD olarak eğitim projeleri, programlar, seminer ve toplantılarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Türk kadını, Avrupalı kadınlardan daha önce çeşitli haklara kavuşmuş olmasına rağmen bugün arzu edilen konumda bulunmamaktadır. Bunu siz başaracaksınız."

Muhabir: İbrahim Erikan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: