Kadınlar Basketbol 1. Ligi

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde, Tarsus Belediye karşısında alınan galibiyetin...

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde, Tarsus Belediye karşısında alınan galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Hafta sonu evinde Tarsus Belediyesi'ni 71-65 mağlup eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, üst üste 8. galibiyetini almış oldu. Ligde 17 maçta 12 galibiyet, 5 mağlubiyet alan alan Mersin ekibi, 29 puanla 4. sıraya yerleşti. Çarşamba günü Ceyhan Belediyesi ile karşılaşacak olan Güney ekibi, bu maçı da kazanıp galibiyet serisine devam etmenin planlarını yapıyor.

Reklam
Reklam

Geçen hafta sonu oynanan Tarsus Belediyesi ile Çarşamba günü oynayacakları Ceyhan Belediyesi maçlarını İHA muhabirine değerlendiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özcan, Tarsus Belediye'yi zorda olsa yenmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "2 Avrupa Kupası'nda oynamış ve ligin 4. ile 5. sırasındaki takımları karşı karşıya getiren maç hafta sonu Mersin'de oynandı. Derbi niteliğindeki maçta gülen taraf biz olduğumuz için sevinçliyiz. Maç gerçekten beklediğimiz gibi çok sert ve çekişmeli geçti. Tarsus Belediye maça çok istekli ve arzulu başladı. Nitekim bunun semeresini 3. periyotun sonuna kadar gördüler ve maçı bu periyotun sonuna kadar önde götürdüler. Ancak 4. periyotta toparlanan takımımız, özellikle Mersinli genç oyuncumuz Merve Aydin ile sakatlıktan dönerek aramıza katılan Rus oyuncumuz Oksana Zakaliuzhnaia verdiği katkıyla çok daha iyi savunma yaptı. Bunun yanında doğru hücumları da son periyotta biz yaptık ve maçı kazandık. Bu maçı kazanarak rakibimizden bir basamak üste çıkarak 4. sıraya yerleştik. Amacımız önümüzdeki tüm maçları kazanarak play-off için en avantajlı şekilde ligin ilk periyotunu bitirmektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ceyhan Belediye maçı hakkında da konuşan Başkan Özcan, "Ceyhan Belediye bölgemizin güçlü takımlarından biridir. Bunu da hafta sonu Samsun Canik Belediye'yi yenerek göstermiştir. Çarşamba günü saat 18.00'de oynayacağımız bu maç denk iki takımın mücadelesi şeklinde geçeceğine inanıyorum. Bizim amacımız Ceyhan Belediye'yi de yenip yolumuza devam etmektir. Bunun için hem destek hem de bu heyecanlı, kaliteli maçı izlemek üzere tüm taraftarlarımızı maça bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: