Kadınlar Çocukluk Hayallerini Gerçekleştiriyor

Adana'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 yıl önce başlatılan "okullar hayat olsun" projesi kapsamında çocukken...

Adana'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 yıl önce başlatılan "okullar hayat olsun" projesi kapsamında çocukken babaları tarafından okutulmayan kadınlar okuma-yazma öğrenerek çocukluk hayallerini gerçekleştiriyor.

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 3 yıl önce vatandaşların okullardaki imkanlardan faydalanması için "okullar hayat olsun" projesi başlattı. Bu proje kapsamında yüz binlerce vatandaş okulların, spor salonları, teknoloji sınıflarından ve daha bir çok imkanlarından faydalandı. Adana'da da yoğun bir şekilde uygulanan proje kapsamında okullarda açılan okuma-yazma kursları sayesinde çocukken okula gönderilemeyen kadınlar kurslara katılarak hayallerini gerçekleştirme imkanı buldu. Yaşları 50 ile 80 arasında değişen kadınlar açılan her okuma-yazma kursuna katılarak bir ders bile atlamadan takip edip sertifikasını aldı.

Reklam
Reklam

Kadınların hepsi çocukken babaları tarafından "kızlar okumaz" diyerek okutulmadıklarını belirterek, "Biz çocukken çok okumak istedik ancak bizi babalarımız okutmayıp çocuk yaşta evlendirdi. Bu nedenle okumak bir şeyler öğrenmek içimizde hep bir uhde olarak kaldı. Ancak okullar hayat olsun projesi kapsamında içimizde bir uhde olarak kalan okuma istediğini gerçekleştiriyoruz. Çocukluk hayallerimizi yaşlanıp torun sahibi olduktan sonra gerçekleştiriyoruz. Ama yine de okuma-yazma öğrendiğimiz için çok mutluyuz" dediler.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet'te okuma-yazma öğrenen yaşlı kadınları ziyaret ederek onlara moral verdi. Selamet, okumanın yaşı olmadığını insanın her yaşta öğrenebileceğini, kadınların bu çabasından dolayı çok mutlu oduğunu, projenin böylece amacına ulaştığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: