Kadınlar Gazikent’e Hazırlanıyor

Gaziantep’e göç eden 75 kadına, kentteki yaşama adapte olabilmeleri için ‘Kadınlar Gazikent’e Hazırlanıyor’ projesi ile...

Gaziantep’e göç eden 75 kadına, kentteki yaşama adapte olabilmeleri için ‘Kadınlar Gazikent’e Hazırlanıyor’ projesi ile mesleki eğitim verildi.

Proje, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, Şahinbey Halk Eğitim Merkezi, Nakıp Ali Sinemaları, Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı, Gaziantep Barosu ve Şahinbey Kaymakamlığı ortaklığı ile hayata geçirildi.

Reklam
Reklam

Proje hakkında bilgi veren HKÜ Araştırma Görevlisi Mehmet Örfi Sönmez, “Yoksulluğun kadınlaşması, kadının sosyal ve kültürel yaşamın dışına itilmeye çalışılması, sahip olduğu haklardan mahrum bırakılması veya bırakılmaya çalışılması ne yazık ki ülkemizin ve dolayısıyla Gaziantep’imizin temel sorunları arasındadır. Bu sorunlarla ilgili elbette gerek aile, gerekse de birçok sivil toplum kuruluşumuz çözüm arayışı içerisindedir. Biz de bu projeyle topluma hizmet etmek, toplumun sorunlarına çözümler üretmek ve yürütmek için Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, sorunların çözümleri için ne yapabiliriz düşüncesi ile yola çıktık” dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, kadınların sorunlarının farkında olduklarını, eğitim, meslek ve beceri edindirerek istihdam oluşturma, demokratik katılım, eşitlik ve temel insan haklarının yaygınlaştırılması ve toplumda yerleşmesi bağlamında bu sorunları çözmede öncülük etmek istediklerini belirtti. Birlikteliğin önemine dikkat çeken Özdemir, “Biz birlikte olduğumuz gün, güçlü bir ülke oluruz. Sizleri görmezden gelerek, sorunlarınıza eğilmeyerek, sizlere çözüm sunmayarak, sizleri yalnızlığa terk edersek, biz asıl o zaman kaybederiz. Başta Valimiz, bu işte görevli her arkadaşımız, emin olununuz rahat uyuyamıyorlar. Çünkü her gün bu yara kanamaya devam ediyor. Geçen hafta biz Dünya Kadınlar Günü’nü kutladık. Biz sadece 8 Martta kadınlarımızı anmıyoruz. Biz bir senedir sizinle beraberiz. Bunun bir anlamı var. İnsanlar üniversiteye gelebilmek için dershaneye gidiyor, sınav kazanıyor, bir sürü emek veriyor. Ama siz bunları yapmadan bizim üniversitemizin mensubusunuz ve öyle de kalacaksınız. Çocuklarınız üniversite havasını kokladı. Çocuklarınız, üniversite hocalarını, bilim adamlarını, kaymakamlarımızı, valimizi gördü. Bu onların zihin dünyasında bir tohum gibi zamanı gelince yeşerecek. Siz, farkı o zaman anlayacaksınız. Biz size ve Gaziantep insanına hizmet etmek için buradayız. Kapımız herkese açıktır. Sizleri seviyoruz ve bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyoruz. Bu projeye destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ise konuşmasında, nüfus, ekonomik ve sosyal gelişmişlik açısından dünyanın 9’ncu yerleşim yerleri arasında olan Gaziantep’te yapılan bu projenin çok önemli olduğunu dile getirdi. Eğitimin odağına kadının konulmasının önemli bir nokta olduğuna değinen Çakıroğlu, “SODES olarak Gaziantep’te böyle bir hamlenin Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından yürütülmesi bizim açımızdan takdire şayandır. Kendilerini tebrik ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde benzeri projelerde de Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni yanımızda görmeyi arzu ediyoruz. Kadınlarımızın da aldıkları eğitimleri özel hayatlarında da devam ettirmelerini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verilirken, projeye destek veren çeşitli kurum ve kuruluş temsilcilerine de plaket takdim edildi. Programın sonunda ise mesleki eğitim gören kadınların el emeğiyle yaptıkları takı tasarım ve seramik boyama sergisi gezildi.

HKÜ Hukuk Fakültesi Amfisi’nde düzenlenen projenin sertifika ve kapanış törenine Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, HKÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Şahinbey Halk Eğitim Müdürü Salih Erdemci, akademisyenler, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: