Kadınlar Güçbirliği Projesi Toplantısında Bir Araya Geldi

Adıyaman-Rize İş Kadınları Dernekleri tarafından birlikte yürütülen "Kadınlar Güçbirliği Projesi" eğitim toplantısı Elazığ'da yapıldı.Elazığ Öğretmen...

Adıyaman-Rize İş Kadınları Dernekleri tarafından birlikte yürütülen "Kadınlar Güçbirliği Projesi" eğitim toplantısı Elazığ'da yapıldı.

Elazığ Öğretmen Evi'nde düzenlenen toplantıya Adıyaman ve Rize illerinden çok sayıda kadın katıldı. Toplantının açılışında konuşan Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, örgütlenmeyle toplumdaki kadının statüsünün değişeceğini söyledi. Açık, bu tür toplantılarla kadın dernekleri arasında güçbirliği oluşturulacağını belirterek, "Kadın örgütlenmesi ve işbirliği ile yapılan 'Hanımeli' projesi Elazığ‘da yaşayan 60 kadına iş ve aş imkanı verdi. Hanımeli projesiyle Elazığ'da erkekler artık kadınlarına sosyal alanlarda ve iş anlamında daha çok güvenip, çarşı pazara gönderiliyorlar. Biz örgütlenebilirsek, işbirliği yaparsak toplumdaki kadının statüsü değişecek“ dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıda bir açıklama yapan Avukat Huriye Karabacak ise, ilk eğitim toplantısının yapıldığını dikkat çekerek, proje kapsamında kadının toplumdaki yeri, şiddet, yeni medeni yasa, TCK'daki yenilikler, kadının her alanda topluma daha faydalı olması için yapılması gerekenler konusunda her ilde iki toplantı yapılacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: