Kadınlar, günlerini davul zurna eşliğinde kutladı

Antalya’nın Alanya ilçesinde sivil toplum örgütleri ve siyasi partilere mensup bir grup kadın kent merkezinde...

Antalya’nın Alanya ilçesinde sivil toplum örgütleri ve siyasi partilere mensup bir grup kadın kent merkezinde toplanarak 08 Mart Dünya Kadınlar gününü davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.

08 Mart Dünya Kadınlar Günü Alanya ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde yapılan kutlamalara 17 siyasi parti ve sivil toplum örgütünden katılar da destek verdi. Kent Merkezi’nde toplanan kadınlar Atatürk anıtına çelenk koyarak kutlamalara başladı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardandan Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ve eşi Zehra Doğan kadınlara çiçek dağıttı. Doğan, törene katılan yerleşik yabancılar ve Van’dan gelen depremzede kadınlarla yakından ilgilendi. Tören alanına konulan dilek ağacı da birçok kadının ilgisini çekti. Kadınlar dileklerini yazdığı kağıtları dilek ağacına astı.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Alanya Kadın Kolları Başkanı Didem Karagöz, ''Kadınlar susarsa dünya susar'' diyerek 30 saniye süreyle ağzını siyah bantla kapatıp açması dikkat çekti. Törende konuşan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, siyasi partilerin siyasi toplum kuruluşlarının ve kadınların katılımıyla önemli bir dayanışma sergilendiğini belirterek herkese teşekkür etti. Hükümetleri döneminde kadın hakları ile ilgili çok önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Karagöz, kadınlar günün kutladı.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi Araştırma Görevlisi Saadet Zafer de Türkiye’de akademisyen oranlarına bakıldığında 2008 yılında kadınların payının yüzde 37 olduğunu, bunun 2010 yılında yüzde 40’ları bulduğuna dikkat çekti. Türkiye’de kadın akademisyen sayısının Avrupa’nın pek çok ülkesinden ve Amerika’dan daha yüksek olduğunu vurgulayan Zafer, “Örneğin; Türkiye’de kadın mühendis akademisyen oranı yüzde 28. Bu oran Norveç hariç hemen hemen tüm Avrupa ülkelerinde yüzde 10’un altındadır.” dedi. Konuşmalardan sonra tören alanında davul zurna eşliğinde halay çeken kadınlar, daha sonra yine davul ve zurna eşliğinde, ilçe merkezine kadar yürüdü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: