Kadınlar Gününde Belediye İşine Son Verdi

Kırkağaç belediye binasında çay ocağı işleten bir kadın, iki aylık alacağı bin 916 lirayı isteyince...

Kırkağaç belediye binasında çay ocağı işleten bir kadın, iki aylık alacağı bin 916 lirayı isteyince işine son verildiğini iddia etti.

Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz de konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini belirtti.

İddialara göre, Manisa’nın Kırkağaç belediye binasında çay ocağı işleten Zeynep Göksel, son iki aylık alacağı olan bin 916 lirayı Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz’den isteyince işine son verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Göksel, “Ocak ve Şubat aylarında başkanlık makamında, yazı işleri, mali hizmetler ve beyaz masa görevlileri tarafından içilen çaylara ait alacağım olan bin 916 lirayı fatura keserek birkaç kez istedim. Ancak, çeşitli bahanelerle beni oyaladılar. Ben başkana çıkarak durumu anlatmak istedim. Başkan, 'bu kadar çay içmediklerini belirterek ödeme yapmayacağını' belirtti. Bu olaydan sonra hiçbir belediye personeli emir büyük yerden diyerek bizden çay ve benzeri içecek içmiyorlar” dedi.

Reklam
Reklam

Evinin kirada olduğunu, bir çocuk okuttuğunu, eşinin de belediyede işçi olarak çalıştığını bundan da büyük kaygı duyduğunu belirten Göksel, şöyle konuştu: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, zabıtalar, yazı işleri müdürü ve Mali Hizmetler Müdürü ile çay ocağına gelerek çayı beğenmiyoruz bundan sonra sizinle çalışmak istemiyoruz burayı hemen boşaltın dediler. 1 Ocak 2013 tarihinden 01 Ocak 2014 tarihine kadar kontratım var. Her türlü yasal hakkımı arayacağım. Bu mücadeleyi 8 Mart Kadınlar Günü’nde bir çocuk annesi kadını işsiz bırakan başkandan kanunlar çerçevesinde hesap soracağım. Eşim itfaiyede şoför olarak çalışıyor ben böyle bir açıklama yaptığım için eşimi yakında başkan çöpe gönderecektir. Kim başkanı eleştirse hemen yerini değiştiriyor bu da beni çok korkutuyor.”

Kira kontratı ve sözleşmesinde 1 yıllığına kiraladığı çay ocağını boşaltmayacağını belirten Göksel, gerekirse bu mağduriyetini Başbakan ve Kadın ve Aileden sorumlu bakana iletip yardım isteyeceğini söyledi.

Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz de konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: