Kadınlar Günü’nde engelli anneleri unutulmadı

Bağcılar Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinliklerin merkezi Engelliler...

Bağcılar Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinliklerin merkezi Engelliler Sarayı, Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi ve Bağcılar Çarşı Caddesi oldu. Etkinlikler kapsamında 10 bin sümbül dağıtılarak Bağcılarlı kadınların Kadınlar Günü kutlandı.
Bağcılar Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilçe genelinde 10 bin sümbül dağıttı. Engelliler Sarayı ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nde de ayrı ayrı programlar düzenlendi. Sümbül dağıtım programlarına katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engelli annelerinin ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Engelliler Sarayı ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nde 500 engelli annesinin Anneler Günü kutlanırken, Bağcılar Çarşı Caddesi’nde de 7 bin 500 kişiye sümbül dağıtıldı.

Reklam
Reklam

KADIN VE AİLE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ’NDE KUTLAMALARA DEVAM EDİLDİ
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde de kutlama programları düzenlendi. Dün Nazan Tuna’nın “Doğuda Kadın Olmak” konulu fotoğraf sergisinin açılışı ve Uzman Psikolog Semra Coşkun’un, “Geniş Aile’de Kadın Olmak” konulu konferansı ile başlayan Kadınlar Günü etkinliklerine bugün Neva Bayan Fasıl Grubu’nun konseri ile devam edildi. Ayrıca merkezdeki etkinliklere katılan kadınlara özel yaptırılan yaka iğnesi ile sümbül hediye edildi.
Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programa eşi Emine Çağırıcı ile birlikte katılan ve kadınlara sümbül dağıtarak onların Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Çağırıcı, “Toplumumuzun yarısını kadınlarımız oluşturuyor, diğer yarısı da yine bu kadınlarımız tarafından yetiştiriliyor. Bağcılar Belediyesi olarak, kadınlarımıza özel önem veriyoruz ve bu önemi sözde bırakmıyoruz. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezimiz vermiş olduğumuz bu önemin en somut göstergesi. Tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

KADIN VE AİLE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ
Bağcılar Belediyesi’nin inşa ettiği ve geçtiğimiz Mayıs ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımı ile açılışını yaptığı Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa meslek edindirme kurslarının düzenlendiği merkezde kadınlar, uzman psikologlardan ücretsiz danışmanlık hizmeti alabiliyor, spor salonunda spor yapabiliyor ve düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklere katılabiliyor. Merkezden günlük bin 200 kadın yararlanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: