Kadınlar Günü'nde ilk köylü kadın milletvekili Satı Kadın unutulmadı

Dünya Kadınlar Günü olması münasebetiyle Kadın Hareketleri Derneği üyeleri ile Kazan Belediyesi bir araya geldi....

Dünya Kadınlar Günü olması münasebetiyle Kadın Hareketleri Derneği üyeleri ile Kazan Belediyesi bir araya geldi.

Kadın Hareketleri Derneği üyeleri ziyaretlerine Kazan Kaymakamı ve Kazan Belediye Başkanı ile başladı. Daha sonra Satı Kadın'ın kabri ziyaret edilerek, dua edilip çiçek bırakıldı. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, kadınların toplumsal yaşamda daha çok yer almasını vurgulayarak Satı Kadın'ın ilk köylü kadın milletvekili olduğuna vurgu yaptı. Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için belediye, emniyet müdürlüğü, milli eğitim müdürlüğü ve vakıflar ile sosyal sorumluluk projeleri üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Laloğlu, Satı Kadın'ın yaşadığı dönemde hem kadın hem de muhtar olarak Ata'nın karşısına çıkma cesaretini gösteren becerikli Türk kadının ispatı olduğuna vurgu yaptı. Laloğlu, "Bize göre kadın evinde mutludur. Çocuklarıyla mutludur. Mutlu aile mutlu toplum demektir. Aileyi bir kuş gibi düşünüyoruz. Kuşun bir kanadı erkek diğeri ise kadındır. Kanatlardan birisi kırık ise o kuş uçamaz.” dedi.

Basın açıklamasının ardından dernek üyeleri ve Satı Kadın'ın ailesi, belediyenin Satıkadın Parkı'nda düzenlediği ‘Satıkadın’ isimli fotoğraf sergisini ziyaret etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz