Kadınlar İçin El Ele

Çankaya Belediyesi Kadın Sığınmaevi’nde kalan kadınlar, Başkent Rotary Kulübü tarafından yakın ilgi görüyor.Çankaya Belediyesi’nin “Kadın...

Çankaya Belediyesi Kadın Sığınmaevi’nde kalan kadınlar, Başkent Rotary Kulübü tarafından yakın ilgi görüyor.

Çankaya Belediyesi’nin “Kadın Dostu Çankaya” ilkesi doğrultusunda, kadınlara yönelik her türlü şiddete maruz kalan kadınlara kol kanat gerdiği, Kadın Sığınmaevi, sivil toplum kuruluşlarınca ilgi ve destek görüyor. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen kimisi duygusal, kimisi fiziksel, kimisi cinsel kimisi de ekonomik anlamda şiddet görmüş kadınlar için geçici barınma yeri olarak hizmet veren Kadın Sığınmaevi, birçok kadına yeni bir hayat ve yeni bir iş imkanı sağlıyor. İŞKUR destekli kurslar sonucunda eğitimini tamamlayan kadınlar gerekli yerlerde istihdam edilirken, sığınma evinde kalarak yaşadığı travmaları atlatma konusunda yardım alan kadınlar da yeni hayata yeni adımlar atma imkanı buluyorlar.

Reklam
Reklam

Başkent Rotary Kulübü Başkanı ve Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Halk Sağlığı Bölümünden Prof. Dr. Rengin Erdal öncülüğünde 2. El Pazarı kurularak Çankaya Belediyesi Kadın Sığınmaevi’nde kalan kadınlar yararına satış yapıldı. Kadın erkek fark etmeksizin herkesin seferber olduğu pazarda yiyecekten giyeceğe, kitaptan tabloya kadar çok sayıda ürün satışa sunuldu. Çayyolu halkının yoğun ilgi gösterdiği pazardan elde edilen gelirle kadınlar için 3 yeni buzdolabı, bir termosifon alınmasının yanı sıra yaklaşan bayram nedeniyle de kadınlara bayram harçlığı temin edildi. Elde edilen gelirle, yeni yuva kuran kadınlara yeni eşyalar alınarak önemli katkılarda bulunulmuş oldu.

Prof. Dr. Rengin Erdal, Çankaya Belediyesi’nin böyle bir hizmet vermesinden dolayı takdir edilmesi gerektiğini ve diğer belediyelerin kamu kuruluşlarının da aynı hassasiyeti göstermelerini beklediklerini kaydetti. Kurdukları pazarla hizmet yoluyla barışı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Rengin Erdal, “Şiddet gören kadınlar, toplumumuzun yarası dolayısıyla hepimizin sorunudur. Biz halkın duyarlı olduğu kadar yetkililerin de duyarlı olmalarını bekliyoruz. Önce barışı sağlamalıyız. Mahallede barıştan insanın kendi içinde kendiyle barış halinde olmasına kadar pek çok alanda barışın sağlanması halinde, özellikle kadınlarımıza yönelik şiddet toplumu olmaktan çıkalabileceğimize inanıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Başkent Rotary Kulübü Başkanı Prof. Dr. Rengin Erdal, kadınlar yararına yaptıkları bu desteği kadınlara ulaştırmalarına yardımcı olan ve kapılarını sonuna kadar açan Çankaya Belediyesi’ne teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: